Κηφισιά: Είναι οπλισμένος και λιγομίλητος- Κρίνεται επικίνδυνος απο τις Αρχές και δρα ως “μανιακός”

Ο νεαρός άνδρας, τον οποίο αναζητά η Αστυνομία, κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνος καθώς είναι ένοπλος και έχει πυροβολήσει δύο αυτοκινητιστές.

Λιγομίλητος, παρουσιάζεται ως πελάτης, με εμφανή εκνευρισμό στη συμπεριφορά του, μετακινείται στις περιοχές των Βορείων προαστίων με ταξί, και επιλέγει να κάθεται στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού.

Κανεις στην ευρυτερη περιοχή ουτε ο 32άχρονος αυτοκινητιστής ακουσαν τον πυροβολισμό. Οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης χρησιμοποιεί σιγαστήρα στο όπλο που κατεχει. Από τις βολίδες του όπλου, στη βαλλιστική εξεταση, εκτιμάται ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του, είτε μετασχηματισμένο σκοπευτικό πιστόλι το οποίο έχει μετατρέψει σε χρηστικό ή τροποποιημένο αεροβόλο, μικρού διαμετρήματος.

Ήταν οι συνάδελφοι του 52άχρονου αυτοκινητιστή μετά την ανεύρεση του πτώματος του, μέσα στο ταξί του, στη συμβολή της Κοκκινοπούλου με τη Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επίθεση που είχαν «συζητήσει» στις πιάτσες τους, σε βάρος 32άχρονου συναδέλφου τους, πριν σχεδόν 20ημέρες, στην ίδια περιοχή.

 

Βράδυ Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου. Ο 32άχρονος αυτοκινητιστής, έχει βγει κούρσα, επιβιβάζει πελάτη από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Σύμφωνα με την περιγραφή του αυτοκινητιστή στην κατάθεση του, πρόκειται για νεαρό άνδρα ηλικίας περίπου 30 με 35ετών, ύψους περίπου 1,75. Φορούσε μάυρο μπουφάν και ανοιχτόχρωμη μπλούζα. Δε μιλούσε πολύ, και επέλεξε να εκστομίσει μόνο τον τελικό προορισμό του, «Χαριλάλου Τρικούπη και Μαυρομιχάλη, στην Κηφισιά». Λίγο πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του- ο αυτοκινητιστής- και ακινητοποιήσει το ΤΑΧΙ του, ένοιωσε έντονο πονοκέφαλο, κάψιμο, και παρουσίασε ρινικό αιμορραγικό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει στους Αστυνομικούς, ο 32άχρονος, θυμάται να ζήτησε στον νεαρό άνδρα, τον οποίο είχε επιβιβάσει, να ..του τραβήξει το χειρόφρενο για να ακινητοποιήσει ο ταξί του. Ήταν η στιγμή που ο «πελάτης» του ΤΑΞΙ, αρπάζει τα κλειδιά από τη μίζα του επαγγελματικού οχήματος και αποβιβάζεται. Τρέχοντας απομακρύνεται προς άγνωστη κατέυθυνση. Ο 32άρχονος οδηγός του Ταξί, επικοινωνεί με τους συγγενείς του, και ζητάει να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

Στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, όπου και μεταφέρθηκε ο 32άχρονος αυτοκινητιστής, οι γιατροί διέκριναν στις ακτινογραφίες του τρεις βολίδες μικρού διαμετρήματος, στο πίσω δεξί μέρος του κεφαλιού. Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση των βολίδων, παραμένει σε νοσηλεία, απ΄όπου έλαβε πριν από λιγες ημερες εξιτήριο.

Ο Αυτοκινητιστής στην κατάθεσή του, δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τις συνθήκες τραυματισμού του, ούτε είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του τελευταίου πελάτη του, όπως ανέφερε.
Το περιστατικό δεν είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία, μέχρι το πρωί της Τετάρτης (01/03-11.00).

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, συνεξετάζουν τις δύο επιθέσεις, καθώς εκτιμούν ότι προκειται για το ίδιο άτομο. Αποδίδουν την επίθεση της 11ης Φεβρουαρίου, σε …. «πρόβα» ή αποτυχημένη ενέργεια, που ολοκληρώθηκε με τη δολοφονία του 52άχρονου, το βράδυ της Τρίτης (28/02).

Το Ταξί του 32άχρονου εξετάστηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ωστόσο δεν προέκυψαν ευρήματα, για την ταυτότητα του δράστη, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές και αφήνει πολλά περιθώρια για εκτιμήσεις.

Στην κατάθεσή του ο 32άχρονος, ανέφερε ότι δεν άκουσε κρότο όταν δέχθηκε τον πυροβολισμό, με τους Αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο δράστης έχει σιγαστήρα στο όπλο που χρησιμοποιεί. Από τις βολίδες του όπλου, εκτιμάται ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του, είτε μετασχηματισμένο σκοπευτικό πιστόλι το οποίο έχει μετατρέψει σε χρηστικό ή τροποποιημένο αεροβόλο, μικρού διαμετρήματος.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη, οι εταιρείες ραδιοταξί, εξέδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωση προς τα μέλη τους- οδηγούς ταξί- με τα χαρακτηριστικά από την περιγραφή του 32άχρονου αυτοκινητιστή, σε βάρος του οποίου σημειώθηκε η πρώτη επίθεση, προκειμένου να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τους πελάτες που επιβιβάζουν.