Ημέρα κρίσης για την ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον της Ανακρίτριας- Υποβάλλει αίτηση διαζυγίου

Η ώρα της κρίσης για τη σύγχρονη «Φραγκογιαννού» προκειμένου να παραθέσει ενώπιων των Δικαστικών Αρχών τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό για τις κατηγορίες που της αποδίδονται με ενδείξεις ενοχής

Στις 12.00μμ (04/04) οδηγείται και πάλι ενώπιον της 18ης τακτικής Ανακρίτριας, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρζίνας με τη χορήγηση της παράνομης φαρμακευτικής ουσίας “κεταμίνη” σε υπερδοσολογία, που προκάλεσε το βίαιο θάνατο με ασφυξία της ανήλικης. Η ίδια με τη συνδρομή του νομικού της συμπαραστάτη, θα επιχειρήσει να υποστηρίξει ότι δε δολοφόνησε την κόρη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, το απολογητικό υπόμνημα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, θα υπερθεματίζει του ισχυρισμού της για την αθωότητά της, καθώς από τα όσα πειστήρια και καταθέσεις περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δεν προκύπτει από αποδεικτικό στοιχείο ότι αναζήτησε, προμηθεύτηκε και χορήγησε καθ οιονδήποτε τρόπο την “κεταμίνη”. Φέρεται να επιχειρεί δηλώνοντας γεννήτορας τριών παιδιών τα οποία δε βρίσκονται στη ζωή, να υποστηρίξει ότι αναγκάστηκε να  αναπτύξει άμυνα στο πένθος, καθώς βρέθηκε να βιώνει τρεις θανάτους των τριών κοριτσιών της – βρεφικής νηπιακής και παιδικής ηλικίας- και δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συμπεριφορά της μάνα που έχασε και τα τρία παιδιά της καταλήγοντας τον ισχυρισμό της ότι κατηγορείται άδικα”. Ενώ όπως διαφαίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του συνηγόρου της, μετά από συζήτηση που είχαν οι δύο πλευρές, φέρεται να υποστηρίζει και να επιρρίπτει ευθύνες στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Όπως έχει δηλώσει ο νομικός της συμπαραστάτης,  δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Όθωνας Παπαδόπουλος, στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί, “έχουν εστιάσει στους ιατρικούς φακέλου που έχουν λάβει απο το νοσοκομείο, μέσα στο οποίο κατέληξε η 9χρονη, με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα σε όλες τις ενέργειες απο όσους ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία της- γιατρούς και νοσηλευτές – καθώς επίσης ότι η συγκεκριμένη ουσία (σσ κεταμίνη) υπήρχε στο νοσοκομείο αντίθετα δεν έχει προκύψει να υπήρξε στη διάθεση της κατηγορούμενης. Ενώ παρατίθεται το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ουσία (σσ κεταμίνη)  δε διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, χορηγείται υπο συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις”.

Σε δήλωσή της μέσα από το κρατητήριο της Ασφάλειας, ισχυρίζεται ότι «Θα αποδείξω την αλήθεια. Θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν ”Άγιοι”», αφήνοντας αιχμές για τη στάση του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη. Η κατηγορούμενη με αίτημα που προτίθεται να υποβάλλει ο συνήγορός της, ζητεί να υποβληθεί σε εξέταση πολυγραφου (ανιχνευτής ψεύδους) ώστε να υποστηρίξει τον ισχυρισμό για την αθωότητά της. Ωστόσο όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, για το Δικαστήριο η διαδικασία δεν αποτελεί αδιάσειστο αποδεικτικό, καθώς μπορεί κάποιος που ελέγχει τις σωματικές ενδείξεις του στρες, ως “φυσιολογικές” να παραποιήσει το αποτέλεσμα με παραπλανητική ένδειξη στην εξέταση.

Αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr, αναφέρει ότι από την Τετάρτη το απόγευμα (30/03-19.00)  οπότε και συνελήφθη, η Ρούλα Πισπιρίγκου, και τη αποδόθηκε η ιδιότητα της κατηγορούμενης είχε μόνο μια αγωνία, όχι για την ποινικής μεταχείριση και την υπερασπιστική θέση της, αλλά «τι κάνει, και πού βρίσκεται ο Μάνος», ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος ήταν ο μόνος που τη στήριζε όταν η κοινή γνώμη και μεμονωμένα γεγονότα την καταδείκνυαν ένοχη. Ωστόσο μετά τις εξελίξεις, και την ενημέρωση που της παρείχε, ότι θα παραστεί ως Πολιτική Αγωγή, σε υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της, η ίδια φέρεται να είναι σε εξαιρετικά δύσκολη συναισθηματική και ψυοχλογική κατάσταση, όπως ανέφερε και ο νομικός συμπαραστάτης της 33χρονης, «λόγω εξελίξεων που τρέχουνε και έχουν επηρεάσει αρνητικά την εντολέα μου», και θα είχαν μεταξύ άλλων συζήτηση επί της κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου πρόκειται να καταθέσει εντός της ημέρας αίτηση διαζυγίου από τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση του, μετά τη σύλληψή της.

Το μεσημέρι της Κυριακής (03/04), ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης εξ ορισμού της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος θα την εκπροσωπήσει στην κυρία ανάκριση, την επισκέφτηκε και πάλι, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να οργανώσουν την υπερασπιστική της γραμμή. Ο νομικός συμπαραστάτης της 33χρονης, ανέφερε ότι με δική του πρωτοβουλία, οι δικηγόροι οι οποίοι έλαβαν προγενέστερα γνώση της δικογραφίας, θα είχαν συνάντηση από κοινού ώστε να οργανώσουν την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου. Είχε προηγηθεί μια τρίωρη συνάντησή τους, το απόγευμα της Πέμπτης, πρώτη φορά που βρέθηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας μετά την απόφαση δύο ποινικολόγων να αποχωρήσουν από την υπόθεση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πέντε ημέρες προσωρινής της κράτησης, δέχθηκε την επόμενη ημέρα της σύλληψής της (31/03) επίσκεψη της μητέρα της Ελένης και της αδελφής της Δήμητρας, οι οποίες της παρέδωσαν προσωπικά της αντικείμενα, και είδη υγιεινής. Ενώ την επισκέφτηκαν και πάλι το απόγευμα της Κυριακής (03/04) για περίπου 45λεπτά παρουσία των νομικών συμπαραστατών της, προκειμένου να συζητήσουν αναφορικά με τη διαδικασία της απολογίας και την μετέπειτα εξέλιξη της υπόθεση, η οποία βρίσκεται πλέον σε κύρια ανάκριση.