Ιδιόχειρες σημειώσεις, υλικό από παρακολούθηση και σύστημα γεωεντροπισμού στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, στο κινητό της Έφης

Σκέψεις αποτυπωμένες στο χαρτί, σε ιδιόχειρα σημειώματα, αναφορές «ακατάληπτες» και χωρίς ειρμό σκέψης, με το γραφικό χαρακτήρα της 35άχρονης, περιλαμβάνονται στη δικογραφία

“Από μια πρώτη ανάγνωση στα χειρόγραφα, σημειώνουν οι αναλυτές της ΕΛΑΣ στο ΝantiaReport.gr, αποδίδονται σε άτομο με εμμονές. Σκέψεις και πεποιθήσεις σε δοξασίες και καταστάσεις που έδωσε μια δική της ερμηνεία, ενδεχομένως και καταστάσεις που δεν είχαν διαγνωστεί, την οδήγησαν σε σκοτεινούς κόσμους. Η 35άχρονη το πρωί της Τρίτης (16/06) μετά από μια σύντομη διαδικασία, άκουσε την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα που την έκριναν προσωρινά κρατούμενη, χωρίς η ίδια να αρθρώσει λέξη κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής ενώ ζήτησε να απολογηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, προκειμένου ο συνήγορός της να λάβει γνώση και των νέων ευρημάτων που προέκυψαν από την εξέταση της συσκευής του κινητού της τηλεφώνου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις επικοινωνίες και τα αρχεία της συσκευής, αν δεν ήταν καταχωρημένη στην 35άχρονη Έφη. θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ανήκε στην Ιωάννα, καθώς υπήρχαν αποθηκευμένες μόνο φωτογραφίες της 34άχρονης καθώς και απεικόνιση της παρουσίας της σε διαφορετικές χρονικές στιγμές όλο το 24άχωρο. Μεταξύ των εφαρμογών που έχει εγκατεστημένες, εντοπίσθηκε και πρόγραμμα γεωεντοπισμού το οποίο είχε χρησιμοποιήσει η 35άχρονη, ως μέσο «παρακολούθησης» των κινήσεων της Ιωάννας και κάθε στιγμή γνώριζε πού βρίσκεται στις μετακινήσεις της με το αυτοκίνητό της.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κατασχέθηκε επίσης επαναφορτιζόμενη συσκευή την οποία είχε τοποθετήσει στο όχημα της 34άχρονης, και κάθε φορά που χρειαζόταν φόρτιση, λάμβανε μήνυμα στην εφαρμογή, απομάκρυνε και επανατοποθετούσε τη συσκευή στο ίδιο σημείο εν αγνοία της Ιωάννας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στο κινητό της 35άχρονης με ημερομηνία από τον Ιούνιο του 2019, ανακτήθηκε  φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Ιωάννα , ενισχύοντας τις μαρτυρίες γειτόνων για την παρουσία μαυροφορεμένης γυναίκας στην περιοχή τους, την οποία ωστόσο δεν είδαν ξανά μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Εξετάζεται να προσπαθούσε να “αντιγράψει” τη ζωή της Ιωάννας και να “ζήσει” τη ζωή της

Ωστόσο αξιοποιήσιμα στοιχεία για την ψυχική υγεία και την προσωπικότητα της 34άχρονης, προκύπτουν από τα ιδιόχειρα σημειώματα που κατασχέθηκαν σε σημειωματάριο και χειρόγραφα της 35άχρονης. Από την εξέτασή τους, προκύπτουν στοιχεία για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει,  τις σκέψεις της για τον σύντροφό της και τη σχέση τους που δεν είχε την εξέλιξη που επιθυμούσε. Σε σημείωμα στην έρευνα στο σπίτι της, όπως αναφέρεται στα πειστήρια τα οποία έχουν κατασχεθεί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ξεκινάει με τη φράση, «Τι θα γίνει με τον πρώην…» και καταλήγει, «..δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο..».
«Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … (σσ το όνομα του 40άχρονου).. είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε…» γράφει σε άλλο σημείο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές και τους ειδικούς επιστήμονες της ΕΛΑΣ, σε ένα από τα χειρόγραφα της 35άχρονης, αναγράφει με κεφαλαία γράμματα «ΧΑΛ» ενώ ακολουθεί η αναφορά «..Δουλειά να προσέξω φίδι».. . Ως έννοια στους μη μυημένους, είναι μια ακόμα ασυναρτησία, ωστόσο εκτιμάται ότι αποδίδει την τράπουλα χαρτομαντείας “Hal” με την οποία σε Ασιατικές χώρες, με έντονες τις δεισιδαιμονίες και τις δοξασίες, αναζητούν απαντήσεις στα χαρτιά.
Σε άλλο χειρόγραφό της, έχει αποτυπώσει και άλλες σκέψεις της , «..αυτός, με αυτόν πορεύομαι. Ξαφνικά εκεί που είναι μόνος του και θέλει να με δει, κάποια του κολλάει. Αλλά δεν κάνει κάτι. Με κρατάει στα χέρια του… », ενώ συνεχίζει σε άλλο σημείο, «…θα φύγω από τη ζωή του ή θα με διώξει;» ως ρητορικό ερώτημα στις σκέψεις που τη βαραίνουν.
Χωρίς ειρμό, γράφει ακατάληπτα, «..θ’ αλλάξω δουλειά και πρέπει να είμαι δυναμική, να προσέχω την υγεία μου γιατί θ’ αρρωστήσω ψυχολογικά. Ότι με βασανίζει θα φύγει για να έχω επιτυχία… Αυτός σκέφτεται κάποια πράγματα αλλά εγώ θα κάνω αλλαγές. Ή θα απομακρύνει λόγω απόστασης ή λόγω πίεσης συναισθηματικής».
Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου», στο σημειωματάριο το οποίο διατηρούσε με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019 στο διαμέρισμά της. Από τους αναλυτές της ΕΛΑΣ έχει εκφραστεί το ενδεχόμενο και άλλης επίθεσης και σε “μελαχρινή” γυναίκα από το επαγγελματικό της περιβάλλον, και ενδεχομένως να ήταν η αφορμή να διατηρήσει την περούκα και την τηλεκάρτα στην κατοχή της, ένα μήνα μετά την επίθεση στην Ιωάννα.
Με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα … τριχιά. Θα μάθω, ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…» ενώ διερωτάται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40άχρονο φίλο της.
Αν και η 35άχρονη εμφανίζεται αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα, ζητούσε να μάθει το μέλλον της σχέσης της με τον 40χρονο. Εκείνο που εξετάζεται, είναι να είχε επισκεφτεί κάποιον που εμφανίζεται να γνωρίζει «ταρρο» και «χαρτομαντεία» ή να είχε μόνη της προμηθευτεί μια τέτοια τράπουλα, για να ρίξει τα χαρτιά … και να μάθει το μέλλον, στο οποίο ωστόσο δεν είχε “δει” τη σύλληψή της.