Η “Οργάνωση Αναρχική Δράση” ανέλαβε την ανάληψη ευθύνης για τις δύο εμπρηστές επιθέσεις σε οικίες Αστυνομικών και απειλούν με “εκδίκηση”!

Κείμενο ανάληψης ευθύνης με νέα στοχοποίηση Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικου χώρου από τους «Πυρήνες Άμεσης Δράσης- Οργάνωση Αναρχική Δράση»

Με αναφορά σε «σπίτια δύο επικηρυγμένων μπάτσων τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη» και επικρίνοντας τη δικαστική απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, με την υπογραφή «Πυρήνες Άμεσης Δράσης- Οργάνωση Αναρχική Δράση», οι συντάκτες του κειμένου δημοσιοποίησαν ανάληψη ευθύνης, ως «αντίδραση» για το θανάσιμο τραυματισμό του σεσημασμένου Ρομά στην καταδίωξη (22/10) στο Πέραμα.

«Η δικαιοσύνη είναι μια υπόθεση επαναστατικής φύσης και έρχεται σαν τη Δαμόκλιο Σπάθη πάνω στα κεφάλια σας. Ως ελάχιστα πρώτα αντίποινα για την προαναγγελθείσα δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στα σπίτια δύο επικηρυγμένων ένστολων δολοφόνων (..) τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη»..

Ως άλλοι “Δικαστές Ντρεΐφους” οι αντιεξουσιαστές, κάνουν αναφορά και στην υπόθεση καταγγελίας Αστυνομικού από την πρώην σύζυγό του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, οι συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης, σημειώνουν «..Περνάμε εκ νέου στην επίθεση δηλώνοντας δημόσια πως απο σήμερα η λίστα των επικηρυγμένων έχει 19 ακόμη ατιμώρητα σκουπίδια (χωρις κανένας μας να εγγυάται πως και οι παραπάνω δύο δε θα αποτελέσουν εκ νέου στόχο στο μέλλον). Για να κοπούν τα γέλια»…

«Τον περασμένο Ιούλη, προχωρήσαμε στη δημόσια επικήρυξη 21 έμμισθων δολοφόνων της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνοντάς σας ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο δείγμα του δικού μας φακελώματος απέναντι στην ατιμωρησία σας. Και είδαμε στα μάτια σας το φόβο και τον τρόμο, όταν βγάζατε τον Τσαϊρίδη απο κανάλι σε κανάλι να κλαίγεται και να παρακαλάει τη δικαιοσύνη για προστασία. Λίγους μήνες μετά, τα έργα μας συμπληρώνουν τα λόγια. Όσο είστε ατιμώρητοι άλλο τόσο είστε απροστάτευτοι»…

Με παράθεση κειμένου από την ανάληψη ευθύνης της Τ.Ο. «Επαναστατικός Αγώνας» στην ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Περισσού, οι συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης προτρέπουν σε «ΕΚΔΙΚΗΣΗ! Επίθεση δίχως οίκτο στα σώματα ασφαλείας- Σπίτια, αστυνομικά τμήματα, υπουργεία στη πυρά».

Την ίδια στιγμή που οι ένστολοι της Θεσσαλονίκης έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την προστασία των 21 Αστυνομικών που έχουν στοχοποιηθεί στο κείμενο ανάληψης ευθύνης τον περασμένο Ιούλιο, τόσο η Φυσική όσο και η Πολιτική Ηγεσία της ΕΛΑΣ, παραμένουν θεατές στην καταδρομική πρακτική με επιθέσεις που ακολουθούν τα άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου σε βάρος ενστόλων συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης.