Δικαστήρια Πειραιά: Ελεύθεροι οι επτά Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ χωρίς Όρους και οι δυο Ρομά χωρίς αναμορφωτικά μέτρα

Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Πειραιά για την ποινική μεταχείριση των επτά Αστυνομικών της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής και των δύο Ρομά εμπλεκόμενοι στην καταδίωξη στο Πέραμα

Με σύμφωνη γνώμη της 4ης τακτικής Ανακρίτριας και Εισαγγελέα Πειραιά, αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι και οι επτά Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής χωρίς Περιοριστικούς Όρους καθώς και οι δύο Ρομά, χωρίς αναμορφωτικά μέτρα.

Η ανακοίνωση της απόφασης των Δικαστικών Λειτουργών του Πειραιά οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση στους συγκεντρωμένους συναδέλφων των επτά ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, που από το πρωί βρίσκονται έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά. Φωνάζοντας σε εμψύχωσή τους, «ήρωες» τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Έπειτα από 12 ώρες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής κατηγορούμενοι για το θάνατο του 21χρονου Ρομά από πυρά Αστυνομικών στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Η 4η τακτική Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση μετέβη νωρίτερα στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, για να λάβει την απολογία του 16χρονου τραυματία Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/10) .

Νωρίτερα το πρωί, εμφανίστηκε “αυτοβούλως” και ο καταζητούμενος 15χρονος Ρομά, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της 4ης τακτικής Ανακρίτριας και δήλωσε οδηγός του οχήματος, ωστόσο ο συνήγορος των επτά Αστυνομικών υποστήριξε ότι δεν αναγνωρίζεται προς το ύψος και το σωματότυπο του Ρομά που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.