«Η εμμονή ορισμένων δεν τους επιτρέπει «αλληλεγγύη» σε οτιδήποτε ελληνικό. Η βλακεία πάντως γράφεται με έναν τρόπο»

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο ίδιος, επέλεξε να είναι “αλληλέγγυος” στη Σμύρνη, με αναφορά ως “και αλλού” για την ακριτική Σάμο, με του νεκρούς μαθητές Γυμνασίου, και προκάλεσε την αντίδραση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ

Ήταν το σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη, στο Twitter μετά το σεισμό των 6,6R, με επίκεντρο τη Σάμο, κατά τη διάρκεια του οποίου δύο μαθητές Γυμνασίου έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο ενώ ένας ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, και καταστροφές  με κατάρρευση οικημάτων και κτηρίων στο Καρλόβασι και το Βαθύ, στο οποίο ανέφερε. “Εκ μέρους του ΜέΡΑ25, η σκέψη μας κι η αλληλεγγύη μας σε όσους επλήγησαν στη Σμύρνη και αλλού από το σημερινό σεισμό. Άλλη μια υπενθύμιση του πόσο ευάλωτη είναι η ανθρώπινη φύση και και, συνεπώς, πόσο ανάγκη έχουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος, σχολίασε το Tweet του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, «Αυτό, που η εμμονή ορισμένων δεν τους επιτρέπει τη λέξη «αλληλεγγύη» να τη συμπληρώσουν με οποιαδήποτε λέξη αφορά οτιδήποτε ελληνικό,με ξεπερνά. Η βλακεία πάντως γράφεται μόνο με ένα τρόπο. Καλή δύναμη και στη Σάμο,που δυστυχώς εκτός από υλικές ζημιές υπάρχουν και ανθρώπινες απώλειες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών! Καλό παράδεισο στα δύο αγγελούδια!»