Σάμος: Δύο μαθητές Γυμνασίου νεκροί, ενώ επέστρεφαν από το Σχολείο τους- Ένας ακόμα έφηβος μεταφέρεται στην Αθήνα (φωτο)

Δύο μαθητές νεκροί στον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σάμο, ενώ ένας ακόμα έφηβος μαθητής με βαριά κατάγματα, μεταφέρεται σε Νοσοκομείο της Αθήνας

Δύο μαθητές Γυμνασίου ηλικίας (φωτο)  ο 17άχρονος Άρης Κομνηνός και η 15άχρονη φίλη του Κλάιρη καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 6,7R που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο με επίκεντρο τη Σάμο, ενώ επέστρεφαν από το Σχολείο τους. Με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δύο έφηβοι μαθητές , καταπλακώθηκαν από ετοιμόρροπο τοίχο πρώτου ορόφου κτιρίου που κατέρρευσε, σε στενό δρόμο της πόλης. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Νοσοκομείο της Σάμου, το 17άχρονο αγόρι ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε νεκρό, ενώ η 15άχρονη, παρά τις επίμονες προσπάθειες ανάνηψης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά της .

Με κατάγματα στα κάτω άκρα ο 14άχρονος Ερρίκος, Αλβανός επίσης μαθητής Γυμνασίου, τραυματίσθηκε σε άλλο σημείο της πόλης, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα, και υποβλήθηκε αίτημα αεροδιακομιδής, ώστε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Στο Νοσοκομείο Σάμου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, έχουν διακομισθεί συνολικά οκτώ τραυματίες με ορθοπεδικά τραύματα, ενώ στο Κέντρο Υγείας του Καρλοβασίου νοσηλεύονται επιπλέον 11 τραυματίες.