Νίκαια: Μαφιόζικη εκτέλεση του Αλβανού ιδιοκτήτη πρατηρίου- Κάμερες έχουν καταγράψει τη δολοφονία

Το ποινικό μητρώο του 35χρονου Αλβανού, που είχε απασχολήσει παλαιότερα για υπόθεση ναρκωτικών, και στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οι Αρχές ερευνούν προς την εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης με ένα νεκρό κι έναν τραυματία σε βενζινάδικο στη Νίκαια

Το μαύρο BMW με τα φιμε τζάμια, εισέρχεται στο πρατήριο καυσίμων επί της Λ. Θηβών 181 στη Νίκαια, το βράδυ της Τρίτης (16/11-20.00), ενώ στην πόρτα του γραφείο στέκεται ο 35χρονος Αλβανός Μάριο Διαμαντή, σύζυγος της Ελλνίδας ιδιοκτήτριας της επιχείρησης και συνομιλεί με Αλβανό φίλο του και υπαλλήλους της επιχείρησης. Ο οδηγός ακινητοποιεί το όχημα μπροστά στους άνδρες που συζητάνε, με τον 35χρονο Αλβανό να αντιλαμβάνεται την κίνηση του μαύρου BMW πίσω που και γυρίζει ακαριαία να δει, χωρίς να ανησυχεί και επιστρέφει στη συζήτηση, όταν το πίσω παράθυρο κατεβαίνει και ο δράστης αρχίζει να πυροβολεί με σιγαστήρα που έχει προσαρτήσει στο όπλο, με στόχο τον 35χρονος Αλβανό. Έντρομοι οι υπόλοιποι άνδρες στο “πηγαδάκι” που συζητούσαν, τρέχουν να καλυφθούν ενώ ο Αλβανός Μάριο Διαμαντή, είναι νεκρός.

Ο οδηγός του μαύρου BMW αναπτύσσει ταχύτητα και αποχωρεί από το πρατήριο καυσίμων, με τους υπαλλήλους να τρέχουν αιφνιδιασμένοι από την εκτέλεση του συζύγου της ιδιοκτήτριας του πρατηρίου καυσίμων. Από τα πυρά ένας ακόμα Αλβανός φίλος του 35χρονου τραυματίσθηκε από εποστρακισμό βολίδας και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 35χρονος έφερε τρεις βολίδες στο στήθος και στο κεφάλι. Το όχημα των δραστών όπως προέκυψε, είχε κλαπεί πριν από περίπου ένα μήνα από τη Γλυφάδα, ενώ εντοπίσθηκε φλεγόμενο επί της ανωνύμου οδού, – πίσω από την Στρατή Μυριβήλη – στο ύψος του Λούνα Παρκ.

Το πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Θηβών 181 στη Νίκαια, λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια, υπό τη διεύθυνση της Ελληνίδας συζύγου του 35χρονου Αλβανού Μάριο Διαμαντή, ο οποίος κατέληξε νεκρός από τα πυρά του εκτελεστή του.  Ο 35χρονος φέρεται να είχε επαφές με τα δίκτυα διακίνηση ναρκωτικών, ενώ είχε παρουσία στην νόμιμη επιχείρηση της συζύγου του, το πρατήριο καυσίμων επί της Λ.Θηβών 181, στη Νίκαια, όπου και σημειώθηκε η μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον ίδιο και τραυματία Αλβανό φίλο του. Από το ποινικό του μητρώο, προέκυψε ότι ο 35χρονος Αλβανός Μάριο Διαμαντή, είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, το 2010. Ενώ το 2013 είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία  30χρονου ομοεθνούς του (14/02 2013) στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, ωστόσο στο Δικαστήριο είχε αθωωθεί. Το θύμα σε εκείνη την υπόθεση, επέστρεφε σπίτι του από κατάστημα όπου διασκέδαζε στην Κυψέλη, και δέχθηκε ένοπλη επίθεση με το δράστη να τον έχει πυροβολήσει δυο φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη σκηνή εγκλήματος είχαν περισυλλεγεί δύο κάλυκες των 9 mm, και από τη βαλλιστική στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είχε προκύψει ταυτοποίηση με όπλο που κατείχε ο 37χρονος Αλβανός ο οποίος είχε συλληφθεί (2010) σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο 35χρονος Αλβανός Μάριο Διαμαντή, είχε απαλλαγεί από την κατηγορία καθώς υποστήριξε ότι το όπλο το χρησιμοποίησε άλλο άτομο κι ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με τη δολοφονία στην Κυψέλη.

Ωστόσο στο ερευνητικό πεδίο των Ελληνικών Αρχών, ωστόσο έχει τεθεί και μια δολοφονία με τον ίδιο τρόπο δράσης στα Τίρανα της Αλβανίας, πριν περίπου μια εβδομάδα, και «δείχνει» διασύνδεση με την Αλβανική μαφία, με τα κίνητρα της εκτέλεσης του35χρονου Αλβανού Μάριο Διαμαντή, σε χρέος που είχε προκύψει από διακίνηση ναρκωτικών.