Η αγορά μηχανισμού αποδέσμευσης πυροτεχνημάτων με χρονοκαθυστέρηση, από μέλος της ΣπΦ ένδειξη για επικείμενο “χτύπημα”

Οι συλλήψεις στην Αγία Παρασκευή ήταν χρονικά στο σημείο “πριν το 0” για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο καθώς οι πολύμηνες έρευνες είχαν αποκαλύψει την προσπάθεια επανένωσης μελών της ΣπΦ με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου “εν υπνώσει” και πρόθυμα να ενταχθούν σε μια νέα ομάδα του ένοπλου αντάρτικου πόλης

Από πολλούς μήνες, το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής είχε θέσει υπό παρακολούθηση μέλη της “ΣπΦ” που παρουσίαζαν έντονη “κινητικότητα” και συμμετοχή σε περιφερειακή μέχρι σήμερα δράση. Μεταξύ άλλων, όπως αποκαλύπτει το NantiaReport.gr, εντόπισαν και έχουν καταγράψει τις κινήσεις τεσσάρων μελών της “ΣπΦ”. Είναι λοιπόν σε θέση να γνωρίζουν μεταξύ άλλων, την κίνηση μέλους της ΣπΦ όταν απευθύνθηκε σε Εισαγωγική Εταιρία εμπορίας πυροτεχνημάτων και ζητούσε να αγοράσει μηχανισμό αποδέσμευσης πυροτεχνημάτων με χρονοκαθυστέρηση σύντομης διάρκειας- μικρότερης δηλαδή από αυτή που προβλέπει η ΕΕ για την ασφάλεια των χρηστών. Ωστόσο η νόμιμη λειτουργία της εταιρείας δεν επέτρεπε τη διακίνηση παράνομου εξοπλισμού και το μέλος της ΣπΦ παρέμεινε στο χώρο, περιεργάστηκε τα εμπορεύματα και τελικά αποχώρησε. Δύο ημέρες ωστόσο μετά την σύλληψη των τριών στην Αγία Παρασκευή, η απόπειρα διάρρηξης (31/01-23.00) στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή  στο NantiaReport.gr, από δύο άτομα, έθεσε και πάλι στο ερευνητικό πεδίο του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, τις κινήσεις στο πλαίσιο της γενικότερη έρευνας. Οι δύο δράστες δεν κατάφεραν τελικά να παραβιάσουν την περίμετρο της εγκατάστασης, και αποχώρησαν άπραγοι. Όπως σημειώνει Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση στο πεδίο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτίμηση για τους αναλυτές της υπηρεσίας είναι ότι το “ενδιαφέρον” τους, ενδεχομένως και για την πυρίτιδα που περιέχουν τα πυροτεχνήματα, καθώς σε μεγάλες ποσότητες θα μπορούσαν να έχουν τα αποτελέσματα πυροδότησης εκρηκτικών υλών .

Κινήσεις για σύμπραξη μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και του «Επαναστατικού Αγώνα»,  με την καθοδήγηση του πολύστροφου «Τοξοβόλου του Συντάγματος» Γιάννη Μιχαηλίδη και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου επιβεβαίωσαν στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο τη δημιουργία νέας οργάνωσης με άλλο όνομα, σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για επικείμενο χτύπημα.  Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής, έχει βάσιμες υπόνοιες για  επανεργοποίση μετά από μια “ανακωχή” ένοπλων ομάδων στο αντάρτικο πόλης, έξι μήνες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης  . Σε αυτή τη “σύμπραξη” βλέπουν προπαρασκευαστικές ενέργειες δημιουργία νέας ένοπλης ομάδας σε αναβίωση του εκτελεστικού βραχίωνα της «ΣπΦ» με συμμετοχή σε απαλλοτριώσεις προς ενίσχυση του “επαναστατικού τους ταμείου” και εκρηκτικές επιθέσεις.

 

Οι τρεις συλληφθέντες στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής την περασμένη Τετάρτη (29/01-09.40) επί της Αγίου Ιωάννου προς το Υμηττό στην Αγία Παρασκευή, ο διαβόητος “Τοξοβόλος του Συντάγματος” Γιάννης Μιχαηλίδη, η “νταντάς” του γιου των τρομοκρατών του “Επαναστατικού Αγώνα” Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, και η “οδηγός” στο τζιπ που τους μετέφερε Ευδοξία- Δήμητρα Βαλαβάνη,  έχουν ακούσει την απόφαση προφυλάκισής τους, ωστόσο λόγω ωραρίου (31/01), παραμένουν στα κρατητήρια μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Αν και το κατηγορητήριο για τους τρεις της Αγίας Παρασκευής, δεν περιλαμβάνει δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε Τρομοκρατική Οργάνωση, έχουν προκύψει ευρήματα και πειστήρια κατά την προανακριτική έρευνα, που οδηγούν το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο στην αδιάσειστη κρίση, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα και για το λόγο αυτό προχώρησαν στις αιφνιδιαστικές συλλήψεις.

“Ενεργήσαμε “πριν το 0″”, σημειώνει Αξιωματικός που γνωρίζει σχετικά με της έρευνες στην υπόθεση

Οι Αναλυτές του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, έχουν δημιουργήσει βάση δεδομένων με τις οργανώσεις που εμφανίστηκαν να αναλαμβάνουν επιθέσεις με τρόπο γραφής που παρέπεμπε στις ήδη γνωστές οργανώσεις ωστόσο φέρονται να υπογράφουν ως “Σύμπραξη Οργανώσεων” ενέργεια σε τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στα Βόρεια προάστια. Στο πεδίο της έρευνας, έχουν τεθεί επίσης, η εξακρίβωση των τριών στην αυτοπρόσωπη συνάντηση που είχαν στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και δύο ακόμα συνεργοί του, με τον 45άχρονο Αστυνομικό του ΑΤ Ζαγκλιβερίου στη Χαλκιδική του Ν. Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ληστείες με απαλλοτριώσει μεγάλων χρηματικών ποσών. Μεταξύ άλλων επανεξετάζεται η ληστεία στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία συνελήφθησαν ο Γιάννης Δημητράκης και ο Κώστας Σακκάς. Πρόκειται για δύο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν αντίστοιχα συλληφθεί για συμμετοχή στους “ληστές με τα μαύρα”  έπειτα από καταδίωξη στην ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, (01/2006) είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση και είχε αποφυλακιστεί στη συνέχεια και συμμετοχή στη«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αποφυλακιστεί, ενώ το 2016 είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί και πάλι, πέρυσι.

Μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των τριών συλληφθέντων το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο  αναμένει την αμφίδρομη επικοινωνία από πολίτες που είτε αναγνωρίζουν στις φωτογραφίες είτε από τα στοιχεία στα πλαστά ΔΑΤ που χρησιμοποιούσαν συναλλαγές και παρουσία τους σε χώρους, ώστε να εντοπίσουν είχε χώρους που χρησιμοποιούσαν ως καταλύματα είτε “γιάφκα” στην οποία έχουν αποθηκευμένα τα υλικά που θα χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή ΑΕΜ πριν ολοκληρώσουν την ενέργειά τους.