ΘΣΝ, ΑΧΕΠΑ: Τρομοκράτες σε απόλυση υφ’ όρων στη ληστεία

Ανέβηκαν για τη ληστεία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν οι δύο δράστες και η συνεργός τους.

Οι δύο δράστες ανέβηκαν “συνοδεία” της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (09/06) με το αυτοκίνητο του ενός και την επόμενη ημέρα  άλλαξαν πινακίδες με κλεμμένες που φέρουν αριθμό κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης. Επισκέφτηκαν την επόμενη (11/06) το ΑΧΕΠΑ κατόψευσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου.

Η Αντιτρομοκρατική, παρακολουθούσε  τουλάχιστον 15 ημέρες τις κινήσεις τους

 Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους,  για το Γιάννη Δημητράκη, είχε συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη στην ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, (01/2006) Είχε κατηγορηθεί ως μέλος των «ληστών με τα μαύρα». Είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση για τη ληστεία και είχε αποφυλακιστεί στη συνέχεια.

Στην οργάνωση είχαν αποδοθεί επτά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας, από το 2002 έως το 2006

Για το 39άχρονο Σακκά προκύπτει από το Ποινικό του μητρώο οτι είχε αρχικά συλληφθεί το 2010 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει.. Το 2016, συνελήφθη μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί και πάλι, πέρυσι.