Η αδυναμία διάθεσης στατικής φύλαξης, προκάλεσε έντονη αντίδραση επισήμου, ενώ δόκιμοι διατίθενται σε νυχτερινές υπηρεσίες!

Η αδυναμία του τοπικού τμήματος να καλύψει τη στατική εξωτερικά της οικίας τέως Δικαστικού προκάλεσε ακόμα μια ένταση με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, ενώ με υπηρεσιακή διαταγή αναζητείται ένστολο προσωπικό μέχρι και από τις διοικητικές υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σε κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών σε Μέτρα Τάξης για τον τελικό Κυπέλου

Τα καθημερινά Μέτρα Τάξης, οι αποσπάσεις σε ενίσχυση των Υπηρεσιών στη νησιωτική Ελλάδα έχουν αποδυναμωθεί πλήρως τα Αστυνομικά Τμήματα. Αν συνυπολογίσει κανείς και τη διάθεση στατικών δυνάμεων σε φυλάξεις επισήμων και σκοπιές δε βγαίνουν οι βάρδιες του προσωπικού, σημειώνουν αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr, με τους Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών να θέτουν μέχρι και τους δοκίμους αστυφύλακες οι οποίοι έχουν διατεθεί σε πρακτική στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, σε νυχτερινή υπηρεσία χωρίς ανακριτικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση του NantiaReport.gr Δικαστικός σε αφυπηρέτηση, στην διαπιστωμένη αδυναμία του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος λόγω μη επάρκειας προσωπικού να διαθέσει στατική φύλαξη εξωτερικά της οικίας, το πρωί της Τετάρτης (18/05) φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης και το γραφείο του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε έντονο ύφος απαιτούσε την διάθεση περιπολικού σε στατική φύλαξη. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν τέτοια η αναστάτωση που προκάλεσε η επικοινωνία, με τους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς, έτρεχαν για να βρουν σκοπό. Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες για το ένστολο προσωπικό είχαν ήδη εκδοθεί, ως κάλυψη έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης, ανακάλεσαν ένστολο ο οποίος την προηγούμενη ημέρα εργαζόταν σε απογευματινή υπηρεσία (σχόλασε 22.00), και του ζητήθηκε να μεταβεί σε στατική υπηρεσία το πρωί της επόμενης.

Την ίδια ώρα η κατάσταση όπως περιγράφεται στο NantiaReport.gr , στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, οι 15ένστολοι έχουν 250 οφειλόμενα ρεπό, με την κατάσταση να περιγράφεται ως οριακή. Αυτή  έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο ένστολο προσωπικό, καθώς βρίσκονται να λαμβάνουν ένα ρεπό ανα 15 ημέρες, διατίθενται σε διπλά βραδινά , με συνεχείς αλλαγές της υπηρεσίας ενώ βρίσκονται σε διάθεση εκτέλεσης υπηρεσίας σε απόσταση έως και 35 χλμ από την έδρα τους. Την ίδια ώρα ποσοστό 72% της δύναμης συνολικά της Διεύθυνσης, διατίθεται αποκλειστικά σε φύλαξη στόχων.

Εν τω μεταξύ, υπό το φόβο των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ το Σάββατο (21/05) στο ΟΑΚΑ , οι επιτελείς του Μεγάρου της Λ.Κατεχάκη, έχουν αποστείλει εγγράφως διαταγή με υπογραφή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα, προς όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου, της ΓΑΔΑ, αλλά και αυτοτελείς Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για τη μεγαλύτερη διάθεση που δύναται κάθε Διοικητής, μέχρι και το βαθμό του Υπαστυνόμου, οι οποίοι θα βρίσκονται στην διάθεση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, που είναι διοικητικά αρμόδια για τα Μέτρα Τάξης του τελικού κυπέλου. Όπως αναφέρουν πηγές του NantiaReport.gr, από το Αστυνομικό Τμήμα με δύναμη 15ενστόλων, ζητείται διάθεση σε Μέτρα, επτά άτομα- τους μισούς από όσους υπηρετούν, ενώ σε όμορο Αστυνομικό Τμήμα, έχουν απομείνει να υπηρετούν τέσσερις (!) αστυνομικοί.

Πάντως έχει ενδιαφέρον πώς σε κάθε αλλαγή πολιτικής ηγεσίας, γίνεται αναφορά σε “επιστροφή στο πεζοδρόμιο του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ” και κατά τη θητεία τους, καταλήγει η Διεύθυνση Επισήμων να έχει περισσότερους υπηρετούντες, απ΄οσους είχε όταν ανέλαβαν. Και είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι εκ των φυλασσόμενων επισήμων αδυνατούν ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την πραγματικότητα που ισχύει για τον κάθε πολίτη- δεν έχουν όλοι ένα περιπολικό έξω από το σπίτι τους- και να απαιτούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, για αύξηση της συνοδείας και επιπλέον εξωτερικής στατική φύλαξης. Προφανώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση με τις ελλείψεις του ένστολου προσωπικού για την αστυνόμευση της κοινωνίας που αξιώνει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας που έχει απωλέσει.