Στέλλα Σαμνιώτη: «Είδα να με περιγράφουν χωρίς να με ονομάζουν, εγώ λοιπόν είμαι το μοντέλο του GNTM, για να λέμε αλήθειες»

Απάντηση μετά το σάλο που προκλήθηκε, από το μοντέλο του «GNTM» Στέλλα Σαμνιώτη, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ένας οδηγός ταξί. Η 25χρονη δηλώνει έκπληκτη για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και δίνει τη δική της εκδοχή σχετικά με το πώς εξελίχθηκε το γεγόνος

«Ξαφνικά είδα να με περιγράφουν χωρίς να με ονομάζουν, να παρουσιάζουν τις φωτογραφίες μου με την ελάχιστη επεξεργασία, σε τίτλους άρθρων σε ενημερωτικές σελίδες με τον ίδιο τίτλο “Οδηγός ταξί μήνυσε μοντέλο του GNTM γιατί ανέβασε βίντεο στο TikTok εν αγνοία του!” Μόνο που τα όσα αναφέρονται στα άρθρα, είναι το ίδιο νομικό κείμενο που αναπαράγεται σε διαφορετικές διαδικτυακές σελίδες. Τα πραγματικά περιστατικά απέχουν από τα όσα συνέβησαν πριν ενάμιση μήνα, όταν επέλεξα να εξυπηρετηθώ με ταξί από διαδικτυακή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιώ καθώς η ίδια δεν οδηγώ. Εγώ λοιπόν είμαι το μοντέλο του GNTM για να λέμε αλήθειες» σημειώνει η 25χρονη Στέλλα Σαμνιώτη.
«Καμία πρόθεση να προσβάλλω ή να πλήξω τον οποιοδήποτε είχα. Αν κάποιος έχει πληγεί είμαι εγώ, που είδα τις φωτογραφίες μου και σχόλια στο πρόσωπο μου, γιατί πρόθεση μου ήταν να ενημερώσω όλες εμάς τις κοπέλες που έχουμε επιλέξει ασφαλείς μετακινήσεις με ταξί από εφαρμογές, ότι κάποιοι οδηγοί μπορεί να έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά και με όσα γίνονται, να προσέχουμε», τονίζει η νεαρή γυναίκα στη Espresso.
Φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ και με ενασχόληση στο χώρο του μοντελινγκ η 25χρονη, παραθέτει το περιστατικό, όπως αναφέρει «μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας έκλεισα ταξί για την ελάχιστη διαδρομή και προχώρησα σε ηλεκτρονική πληρωμή. Ήρθε το ταξί, επιβιβάστηκα κανονικά. Ο οδηγός ήταν λιγομίλητος, και δε χρειάστηκε να μιλήσουμε καθώς μέσω της εφαρμογής γνώριζε τον προορισμό μου. Στα 50m πριν τον τελικό δηλωμένο μου προορισμό , ενημέρωσα τον οδηγό ότι μετά το τρίτο φανάρι, θα ήθελα να με αποβιβάσει όπου βολεύει. Μέσα από τη μάσκα άρχισε να βρίζει και να μου φωνάζει “ποια είσαι εσύ που θα μου πεις πού θα πας. Όπου γράφει το GPS θα σε αφήσω”, μου λέει.
Θεώρησα ότι κάτι δεν κατάλαβα αρχικά εγώ. Κάνει στάση για να αποβιβαστώ τον ρώτησα καθώς ήθελα να παραλάβω μια παραγγελία η οποία ήταν έτοιμη, και θα χρειαζόμουν ταξί για επιστροφή στο σημείο παραλαβής μου, αν θα μπορούσε να με περιμένει συνεχίζοντας τη χρέωση ή θα έπρεπε μέσω της εφαρμογής να ζητήσω άλλο ταξί. Μου απευθύνεται εκνευρισμένος και αρχίζει να μου μιλάει απότομα, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Τον ρωτάω αν κάτι δεν κατάλαβε, καθώς θα συνέχιζε τη χρέωση και θα λάμβανε το αντίτιμο της διαδρομής από την ηλεκτρονική πληρωμή καθώς ήταν καταχωρημένα τα στοιχεία μου. Φώναζε και έβριζε ενώ ακόμα είμαστε μέσα το ταξί, βγάζει τη μάσκα και είναι έτοιμος να μου ορμίσει. Φοβάμαι και αισθάνομαι απειλή. Ανοίγω την πόρτα και τον ενημερώνω πως θα καλέσω την Αστυνομία. Ο οδηγός βγαίνει από το ταξί και κινείται προς το μέρος μου με φωνές και έντονες κινήσεις με τα χέρια του. Έχω τρομοκρατηθεί» αναφέρει η Στέλλα Σαμνιώτη.
«Το ΤΑΧΙ είχε σταθμεύσει με τον προφυλακτήρα του να «εφάπτεται» σχεδόν με σταθμευμένο όχημα. Ενώ ο οδηγός από την πλευρά του πίσω από το ΤΑΧΙ κινείται προς την πλευρά μου και εγώ προς τη “μούρη” του οχήματος, ενώ έχω στο χέρι μου το κινητό μου τηλέφωνο και καλώ την άμεση Δράση. Τους αναφέρω ότι βρίσκομαι σε κίνδυνο από επαγγελματία οδηγό ταξί. Τότε πάτησα την εγγραφή για να έχω αποδεικτικό στοιχείο. Το περιστατικό έχει καταγραφεί στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ο οδηγός φεύγει, εγώ τρέμοντας μπαίνω στο μαγαζί και παίρνω τη μητέρα μου αμέσως τηλέφωνο. Την κρατάω στη γραμμή γιατί με όσα γίνονται και όπως έφυγε ο οδηγός του ταξί δεν ξέρω αν γύριζε πάλι πίσω. Κρυμμένη περιμένω ένα άλλο ΤΑΧΙ για να με παραλάβει», περιγράφει.

«Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το επεισόδιο – ήταν τον Απρίλιο- και καθώς το σκέφτομαι και μου προκαλεί έντονη ανησυχία, αναρτώ το μικρό βίντεο που είχα καταγράψει στο κινητό μου, χωρίς να φαίνεται ο οδηγός, η πινακίδα κυκλοφορίας ΤΑΧΙ του η κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να προκύψουν τα στοιχεία της ταυτότητας του. Ήθελα να ενημερώσω όλα τα κορίτσια, με όσα γίνονται, ακόμα και μέσα από τις εφαρμογές, να προσέχουν. Τρεις εβδομάδες μετά έλαβα εξώδικο από δικηγόρο του οδηγού ταξί που ζητούσε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Να αποσύρω εντός τριών ημερών το βίντεο από το διαδίκτυο και αν ζητήσω δημόσια συγγνώμη στον οδηγό. Καθώς δεν ήθελα να συνεχιστεί η ιστορία κατέβασα το βίντεο από το προφίλ μου, ωστόσο αν κάποιος έπρεπε να ακούσει τη συγγνώμη, ήμουν εγώ για το τρόπο που με αντιμετώπισε ο επαγγελματίας οδηγός. Και την Τρίτη έμαθα από διαδικτυακά site ότι σε βάρος μου έχει υποβληθεί μήνυση στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και είδα το περιεχόμενο του νομικού εγγράφου δημοσιευμένο στο διαδίκτυο με το δικηγόρο που εκπροσωπεί τον οδηγό ταξί να παραχωρεί δηλώσεις. Μετά από αυτή την εξέλιξη επικοινώνησα με το δικηγόρο μου και του ζήτησα να προσφύγουμε στα ένδικα μέσα που μου παρέχει ο νόμος για να με προστατεύσω» παραθέτει και συμπληρώνει,  «Τώρα πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και καθώς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις επίσημες Αρχές, θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου γιατί από θύμα μια αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς βρέθηκα κατηγορούμενη» καταλήγει η Στέλλα Σαμνιώτη.
Ο  δικηγόρος του μοντέλου, Αντώνης Ε. Σοφιανός, αναφέρει, «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που περιγράφει η αντίδικος πλευρά, καθώς η εξυβριστική και προσβλητική συμπεριφορά έλαβε χώρα από μέρους του οδηγού ταξί και όχι από την εντολέα μου, περιστατικό για το οποίο μάλιστα κάλεσε την ίδια στιγμή την Άμεση Δράση (100), ενώ εν συνεχεία υπέβαλε μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου οδηγού για την εξυβριστική και απειλητική συμπεριφορά του, για την οποία σκοπεύει να ενημερώσει και την εργοδότρια εταιρία του. Ως προς το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο δεν απεικονίζεται ούτε ο ίδιος ούτε η πινακίδα του, αυτό αφαιρέθηκε από την εντολέα μου, καθώς δήθεν προσέβαλε την προσωπικότητα του αντιδίκου, παρόλα αυτά διαπιστώνω, ότι ο ίδιος με τις νεότερες ενέργειές του επιδιώκει την προβολή του θέματος, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την αβασιμότητα των ισχυρισμών του περί δήθεν προσβολής του. Το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σε Αυτήν.»

Όπως παρατίθεται στο νομικό κείμενο που έχει υποβάλλει ο δικηγόρος του Αλβανού οδηγού ΤΑΧΙ, μήνυσε την 25χρονη Στέλλα Σαμνιώτη, γιατί ανέβασε βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν αγνοία του – όπως αναφέρει – το οποίο κατέγραψε σε μεταξύ τους επεισόδιο. Ο 58χρονος Αλβανός οδηγός ο οποίος όπως παραθέτει στη μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος του, ζει στην Ελλάδα 25 χρόνια, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, δουλεύει μέσω της εφαρμογής Taxibeat, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του μοντέλου, όταν ο γιος του εντόπισε το προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα. Αρχικά κάλεσε την 25χρονη να αποσύρει το βίντεο, όπως και εκείνη έπραξε, ωστόσο δύο εβδομάδες αργότερα υπέβαλε μήνυση σε βάρος της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.