ΜΟΔ Καβάλας: Εμμονικός «θαυμαστής» της Άννας Κορακάκη προκάλεσε εμπρησμό στο όχημα του συντρόφου της

Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, ο εμμονικός “θαυμαστής” της Ολυμπιονίκη του Ρίο, ο οποίος την ακολουθούσε ενώ της είχε αποστείλει ερωτικές επιστολές, και πυρπόλησε με εύφλεκτο υγρό το σταθμευμένο όχημα του συντρόφου της

Το Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καβάλας, καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, 34χρονο Γεωργιανό εμμονικό “θαυμαστή” όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε, της «χρυσής» Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννας Κορακάκη.

Ο κατηγορούμενος εκτός από κακουργηματικό εμπρησμό τού αποδόθηκαν κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή, και της απειλής, κατ’ εξακολούθηση, για την επίμονη παρακολούθηση και την συνεχή επιδίωξη να συναντήσει την Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννα Κορακάκη. Για την πράξη του εμπρησμού, οι Δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή παρά μόνο για πράγματα, μετατρέποντας την κατηγορία στην πλημμεληματική της μορφή. Για τις άλλες δύο πράξεις κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο 34χρονος Γεωργιανός κατηγορούμενος δήλωσε εργάτης σε λατομείο και αθλητής της πυγμαχίας, στην απολογία του αρνήθηκε ότι έβαλε την φωτιά, ομολογώντας όμως ότι η συμπεριφορά του έναντι της αθλήτριας κινούνταν στα όρια της παρενόχλησης. Καθώς είναι ήδη προφυλακισμένος, δε χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ,επιστρέψει στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου του 2021, η «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννα Κορακάκη, εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε προετοιμασία για να ταξιδέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «θαυμαστής» της πυρπόλησε με εύφλεκτο υγρό το σταθμευμένο όχημα τού συντρόφου της στην πόλη της Δράμας, ενώ από την φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ ακόμη παρακείμενα τροχοφόρα. Κάμερες ασφαλείας από το σημείο του εμπρησμού τον «έδειξαν» στον σημείο του εμπρησμού, και συνελήφθη , ενώ κρίθηκε προφυλακιστέος και παραπέμφθηκε σε Δίκη.

Όπως διακριβώθηκε, ο 34χρονος Γεωργιανός παρακολουθούσε επί σχεδόν πέντε χρόνια σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής και αθλητικής της ζωής με παρουσία τους στις προπονήσεις της στο σκοπευτήριο της Δράμας κι έξω από το σπίτι της στην  πόλη της Δράμας, επιδιώκοντας – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – να της εκφράσει το «θαυμασμό» και την «αγάπη» του, ενώ της έστελνε ερωτικές επιστολές, και ανθοδέσμες με τριαντάφυλλα.