Γλυφάδα: Βρέφος έπεσε από μπαλκόνι και διαπιστώθηκε ο θάνατος του

Προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια πτώσης του βρέφους από μπαλκόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας με τραγική κατάληξη, διέταξε ο Εισαγγελέας

Κατέληξε στα τραύματα του, μετά από πτώση (01/11-17.00) από το μπαλκόνι διαμερίσματος τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, βρέφος αγόρι 18 μηνών.

«Ήρθε το μεγάλο μου το παιδί και, μου είπε ότι έπεσε. Δεν είχα προλάβει να αντικαταστήσω την καλαμωτή», ανέφερε η μητέρα στην κατάθεσή της, περιγράφοντας τις συνθήκες του δυστυχήματος και πώς το ηλικίας 4ετών μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, είδε το δυστύχημα. «Πήγα στην τουαλέτα και άνοιξε τη σίτα, βγήκε στο μπαλκόνι, κοίταξε από κάτω και “έφυγε”» είπε η ίδια, ενώ προσπαθούσε να αναλογιστεί πώς το 18μηνών μωρό της, διέφυγε της προσοχής και εποπτείας της, σκαρφάλωσε στα κάγκελα του μπαλκονιού κι έπεσε στο κενό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, το μόλις 18μηνων μωρό άνοιξε τη συρταρωτή σίτα της μπαλκονόπορτας και βγήκε στο μπαλκόνι, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του έψαχνε ένα παιχνίδι. Το βρέφος, εκτιμάται ότι ανέβηκε στην καλαμωτή στα κάγκελα του μπαλκονιού και από ένα “άνοιγμα” έπεσε από το μπαλκόνι, μπροστά στην υπέργηρη προγιαγιά του, η οποία περνούσε έξω από την πολυκατοικία, στην είσοδο της πολυκατοικίας. Καθώς η υπέργηρη γυναίκα πάσχει από άνοια, αδυνατούσε να αντιληφθεί και να αποτρέψει της τραγική κατάληξη του δισέγγονού της, ενώ δεν είναι σε θέση ούτε να περιγράψει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ενώ τόσο η γιαγιά όσο και μητέρα των δύο αγοριών, βγήκαν στο δρόμο και είδαν αιμόφυρτο με σοβαρά τραύματα το 18μηνών αγοράκι να κείτεται στο οδόστρωμα.

Η μητέρα του βρέφους, κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διασώστες παρέλαβαν το 18μηνων αγόρι και το  μετέφερε εν ζωή στο Νοσοκομείο Παίδων. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών το 18μηνων βρέφος κατέληξε στα βαρύτατα τραύματα που είχε υποστεί κατά την πτώση του.

Ο 34χρονος πατέρας του βρέφους, συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑ Γλυφάδα, και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης ο οποίος διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση.