Βόλος: Πρατηριούχος κάλεσε την Αστυνομία και ζητούσε να συλληφθούν γονείς για €20 βενζίνης

Το όχημα της τετραμελούς οικογένειας- γονείς με τα δύο παιδιά τους- σταμάτησε για ανεφοδιασμό σε πρατήριο στο Βόλο, όταν διαπίστωσαν ότι η χρεωστική κάρτα με την οποία ήθελαν να πληρώσουν είχε αποφορτιστεί και ο πρατηριούχος κάλεσε την Αστυνομία

Το απόγευμα της Δευτέρας (31/10-20.00)η τετραμελής οικογένεια- πατέρας μητέρα και οι δύο κόρες τους, ηλικίας 4,5 και 8,5 ετών- επέστρεφαν από το σούπερ μάρκετ μετά από αγορές για την εβδομάδα. Ο οδηγός οχήματος στο οποίο επέβαινε η τετραμελής οικογένειά του, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο πρατήριο καυσίμων. Το ποσό τιμολόγησης της βενζίνης που γέμισε το ρεζερβουάρ του οχήματος ήταν αξίας €20, ωστόσο όπως διαπίστωσαν, η χρεωστική κάρτα με την οποία επιχείρησε η μητέρα της οικογένειας να πληρώσει, δεν περνούσε από το μηχάνημα POS, καθώς είχε αποφορτιστεί.

«Ήταν η ίδια κάρτα που είχα χρησιμοποιήσει στο σούπερ μάρκετ χωρίς πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι επειδή την κρατούσα και ακουμπούσε στο κινητό αποφορτίστηκε», περιγράφει η γυναίκα, στην εφημερίδα “Ταχυδόμος” του Βόλου.

Η γυναίκα, πρότεινε στην υπάλληλο του πρατηρίου να αφήσει την αστυνομική της ταυτότητα, να μεταβεί η οικογένεια στο σπίτι και να της επιστρέψει τα €20. Η υπάλληλος ενημέρωσε τον πρατηριούχο, ο οποίος είχε γνώση του συμβάντος μέσω κλειστού κυκλώματος καμερών, που έχει στην επιχείρησή του. «Να μείνουν εκεί που είναι. Τους βλέπω από τις κάμερες. Κάλεσε την αστυνομία», φέρεται να ζήτησε από την υπάλληλό του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ όπως καταγγέλλει η γυναίκα, άκουγε από το ακουστικό να φωνάζει από την άλλη άκρη της γραμμής και να τους αποκαλεί «κλέφτες».

Ο πρατηριούχος επιτέθηκε στους δύο γονείς λεκτικά, χωρίς αποτέλεσμα στις προσπάθειές τους να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ενώ η γυναίκα αποχώρησε πεζή, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι της, να πάρει λεφτά και να επιστρέψει στο βενζινάδικο. Στο μεσοδιάστημα, η υπάλληλος ακολουθώντας τις εντολές του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, κάλεσε την αστυνομία.

Με την άφιξη του πληρώματος περιπολικού, βρήκαν τον πατέρα με τα δύο κορίτσια του να περιμένουν στο αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου φέρεται να συνέχιζε να δίνει εντολές διά τηλεφώνου καλώντας τους αστυνομικούς να συλλάβουν τους δύο γονείς, παρά τις προσπάθειες του ενός αστυνομικού να ηρεμήσει τα πνεύματα. Μάταια ο ένστολος, επιχειρούσε να εξήγησε ότι δεν μπορεί προβεί σε σύλληψη, καθώς δεν έχει υποβληθεί μήνυση, με τον πρατηριούχος να δηλώνει πρόθυμος να υποβάλλει σε βάρος τους, ώστε να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο .

«Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά», φέρεται να είπε ο αστυνομικός στον μαινόμενο επιχειρηματία κι έβγαλε ένα χαρτονόμισμα των €20 από το πορτοφόλι του, το έδωσε στην υπάλληλο για την εξόφληση της οικονομικής εκκρεμότητας της τετραμελούς οικογένειας. Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αστυνομικού, προκειμένου να του επιστρέψει τα χρήματα, ωστόσο όπως αναφέρεται ο ένστολος δεν το δέχθηκε, προτρέποντάς τον, αφού επέμενε να τον ξεπληρώσει, να διαθέσει το ποσό σε κάποιον που έχει ανάγκη.