“Φανταστείτε την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή με την υποψία κινδύνου να κάνει πίσω”| ΑΠΟΨΗ

Αφορμή η ανακοίνωση του FRONTEX, να αποσύρει τις δυνάμεις του από κέντρο καταγραφής της Χίου, καθώς εκφράστηκε η υποψία ύπαρξης αμίαντου μεταξύ των υλικών κατασκευής της εγκατάστασης.

image

“Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Η frontex λέει αποσύρει τις δυνάμεις της γιατί υπάρχει υποψία -προσέξτε υποψία υπάρχει,όχι βεβαιότητα – αμίαντου!!!
Ας ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ που προκαλεί για τα Ελληνικά δεδομένα αυτή η απόφαση κ ας προβληματιστούμε με όλα αυτά που ακούγονται περί Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής. Φανταστείτε την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή η οποία με την υποψία κινδύνου για το προσωπικό της θα κάνει πίσω.
Δεν θα ρισκάρει την σωματική ακεραιότητα του προσωπικού της πχ αν έχει 7-8 Μποφώρ κ ένα σκάφος με παρατυπους μετανάστες κινδυνεύει όπως καλή ώρα κάνουν οι Έλληνες Λιμενικοί, ούτε θα ενεργεί περιπολία στους δυσβατους κ χιονισμενους ορεινούς ογκους της πατρίδας μας όπως κάνουν οι Έλληνες συνοριοφύλακες.
Δεν συζητώ καν να κάνουν τις καταγραφές κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Άρα που καταλήγουμε? Μήπως η λεγόμενη Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή έχει μόνο ρόλο εποπτείας κ βάζουμε προϊσταμένους ευρωπαίους αξιωματούχους στα Ελληνικά Σ.Α.; Εν κατακλείδι η λεγόμενη ” λαντζα ” προβλεπω να πέφτει πάλι στις πλάτες των Ελλήνων αστυνομικών – λιμενικών κ να πληρώνει η Ε.Ε. παχυλους μισθούς στα ” δικά ” της παιδιά προκειμένου να μας ελέγχουν αν κάνουμε καλά ή όχι την δουλειά”

______
*Νίκος Μπαλουρδος, μέλος ΠΟΣΥΦΥ (Αττική)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport