Στην πρώτη γραμμή ο 34χρονος Ιρακινός στις τάξεις του ISIS (VIDEO)

Στο πεδίο της μάχης στις τάξεις του ISIS ειχε ενταχθεί ο 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας με πληροφορίες από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στους New York Times από το 2014, με ρεπορτάζ για την εξέλιξη του ISIS, εμφανίζεται και ο 34χρονος Ιρακινός να κραδαίνει όπλα πανηγυρικά, ανάμεσα σε επίσης οπλισμένους τζιχαντιστές.

Το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, με τις οποίες συνεργάστηκε η ΕΛ.ΑΣ για να προβεί στη σύλληψη του Ιρακινού.

Ο Εισαγγελέας, άσκησε (05/10) σε βάρος του 34χρονου Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (ISIS).

Δύο φορές ζήτησε πολιτικό άσυλο

Ο 34χρονος Ιρακινός πατέρας τριών παιδιών, με τη σύζυγό του διέμεναν τα τελευταία τρία χρόνια στα Πατήσια όπου και εργαζόταν.  Είχε περάσει στην Ελλάδα το 2017 από τη Μυτιλήνη, και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο βαθμό, οι οποίες είχαν απορριφθεί. Ενώ είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά των δικαστικών αποφάσεων, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Κατά τον έλεγχο στην οικία του, στο διαμέρισμα του στα Πατήσια, κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές (tablet, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, κ.α.) οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο.