Φάληρο, πραλιακή: Δυό Τούρκοι ναυτικοί του “Ελ.Βενιζέλος” παραβίασαν την καραντίνα που έληγε το Μ.Σάββατο- Πρόστιμο €5.000

Βγήκαν να πάρουν .. αέρα οι δύο Τούρκοι ναυτικοί μέλη του πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», παραβιάζοντας τον υποχρεωτικό περιορισμό κυκλοφορίας, 14 ημερών που τους είχε επιβληθεί

Με πρόστιμο €5.000 στον καθένα, οι δύο Τούρκοι ναυτικοί – στο σύνολο 90 μελών πληρώματος- εντοπίσθηκαν το απόγευμα της Μ.Τρίτης (14/04)  να κάνουν βόλτες στην παραλιακή του Παλαιού Φαλήρου. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι ως μέλη του πληρώματος στο ελληνόκτητο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όφειλαν να βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό στο ξενοδοχείο «Coral» της Γλυφάδας, μέχρι και το Μ.Σάββατο (18/04), καθώς μεταξύ των 261 μελών του πληρώματος, είχαν εντοπισθεί 119 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Οι δύο Τούρκοι, οι οποίοι είχαν προσληφθεί από τουρκική εταιρία ως ξενοδοχειακό προσωπικό του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχαν υποβληθεί τρεις φορές σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα για κορωνοϊό, ήταν αρνητικά και επέλεξαν κατά παράβαση των απαγορεύσεων να κάνουν μια βόλτα στην .. παραλιακή. Στον καθένα τους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και τους επέστρεψαν πίσω στο ξενοδοχείο. Σε βάρος τους σχηματίζεται και δικογραφία για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Το  ελληνόκτητο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, ναυλώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου από την τουρκική εταιρία Miray Cruise Internationl για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο για τους εργαζόμενους στην μετασκευή του κρουαζιερόπλοιου Carnival Victory. Κατέπλευσε στο λιμάνι του Τσεσμέ της Τουρκίας, και επιβίβασε 300 άτομα ως μέλη πληρώματος, και απέπλευσε (09/03) με προορισμό τα ναυπηγία της εταιρίας Navantia, στο λιμάνι της πόλης Καντίθ της Ισπανίας. Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, εκ των επιβαινόντων Τουρκικής υπηκοότητας κάποιοι αποβιβάστηκαν, ωστόσο η πλειοψηφία μεταξύ των οποίων αλλοδαποί υπήκοοι, εγκλωβίστηκαν στο πλοίο, το οποίο κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά.