Μέτρα Πάσχα.. “Γολγοθάς”! Drones σε επιτήρηση οικογενειακών τραπεζιών,”αναχαίτιση” περιφοράς Επιταφίων και αφής Αγίου Φωτός

Εκτός από τα «παραδοσιακά» μπλόκα στις Εθνικές Οδούς,  σε επιτήρηση τίθενται Ιεροί Ναοί και «αναχαίτιση» περιφοράς Επιταφίων και αφής Αγίου Φωτός, drones θα επιτηρούν κήπους και ταράτσες και «διάσπαση» οικογενειακών και φιλικών συναθροίσεων με… τηλεβόα, πρόστιμα και συλλήψεις

Τα μέτρα του φετινού Πάσχα είναι ο .. “Γολγοθάς” της Κυβέρνησης, που δε θυμίζει σε τίποτε τα προηγούμενα! Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με αποφάσεις των Δήμων τα νεκροταφεία ανά την επικράτεια, θα  είναι κλειστά, με την Αστυνομία να έχει αναλάβει και αυτή την τήρηση της απαγόρευσης, κατά τη Μεγάλη Παρασκευή, για όσους μεταβούν στους τάφους των ανθρώπων τους, που έχασαν.

Τα -τελευταία εκτός απροόπτου- μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική σε αποτροπή των ελάχιστων που θα επιχειρήσουν να εκδράμουν από το αστικό κέντρο, πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 14:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (17/004) μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (19/04) του Πάσχα.  Ανήμερα το Πάσχα, τα Drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, σε υπερπτήσεις, θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και από τα Κέντρα Επιχειρήσεων προς τις περιπολίες, θα προβαίνουν αρχικά συστάσεις με μεγαφωνική ενώ σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης θα βεβαιώνουν πρόστιμα και θα προβαίνουν σε συλλήψεις.

Σχεδιασμός για επιτήρηση και στην Αττική Οδό

Βεβαίωση παραβάσεων και επιβολή διοικητικών προστίμων €300, αφαίρεση στοιχείων των οχημάτων για 60ημέρες και υποχρεωτική αναστροφή στη μόνιμη διαμονή τους, περιμένουν τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες στα οχήματά τους, από το απόγευμα της Μ.Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Ωστόσο όπως έχει τεθεί στις τηλεδιασκέψεις, η εφαρμογή των μέτρων στο σύνολό τους, από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι Αστυνομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

“Φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό. Μην κάνουμε τέτοια σχέδια. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε φίλους, γείτονες και συγγενείς για Ανάσταση ή Κυριακή του Πάσχα. Μην μαζευτεί η γειτονιά σε ταράτσες και πυλωτές. Αν θέλουν κάποιοι να ρισκάρουν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το κράτος είναι εδώ. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις τόσες εβδομάδες. Οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα”, επεσήμανε εμφατικά (14/04)  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.