Γλυφάδα: Αστυνομικός απαγόρευσε την είσοδο στην Πρόξενο της Τουρκίας στο ξενοδοχείο καραντίνας του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Η Πρόξενος της Τουρκίας, ζητούσε να επισκεφτεί του Τούρκους ναυτικούς του «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι οποίοι βρίσκονται σε αυστηρό περιορισμό

Αστυνομικός σε διάθεση Μέτρων στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Γλυφάδα, απαγόρευσε την είσοδο στην Πρόξενο της Τουρκίας, η οποία ζητούσε να επισκεφτεί του Τούρκους ναυτικούς του «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι οποίοι βρίσκονται σε αυστηρό περιορισμό.

Στο ξενοδοχείο «Coral» της Γλυφάδας έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα οι επιβαίνοντες στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε εφαρμογή των απαγορεύσεων προς όλους, Αστυνομικός σκοπός, απαγόρευσε την είσοδος στην Πρόξενο της Τουρκίας, η οποία μετέβη τη Δευτέρα (06/04) και ήθελε να ενημερωθεί από τους Τούρκους- 90 ναυτικούς στο σύνολό τους- πλήρωμα του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» οι οποίοι παραμένουν σε αυστηρό περιορισμός μετά τα 119θετικά κρούσματα κορωνοϊού -εκ των οποίων 65 Τούρκοι – για τις συνθήκες της διαμονής τους. Σύμφωνα με τη διπλωμάτη της Τουρκίας, οι διαβιούντες ναυτικοί, είχαν εκφράσει.. παράπονα και διαμαρτυρίες.

Ο Αστυνομικός φέρεται να δήλωσε σεβασμό στην διπλωματική της ιδιότητα, ωστόσο της διευκρίνισε ότι το ξενοδοχείο που έχει διατεθεί, αποτελεί χώρο αυστηρής καραντίνας και ούτε εισέρχεται, ούτε εξέρχεται ο οποιοσδήποτε. Φέρεται να της μετέφερε ότι είναι στη διάθεση της τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των Τούρκων επιβατών, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί τους και να ενημερωθεί , ενώ  με εξαιρετική ευγένεια ωστόσο της επεσήμανε, ότι εάν οι Τουρκικές Αρχές ήθελαν καλύτερες συνθήκες διαμονής, από τις υψηλού επιπέδου που παρέχει η Ελληνική, Κυβέρνηση, να τους επέτρεπαν να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Τσεσμέ και να τους διέθεταν για διαμονή .. οντάδες.

Για το περιστατικό έγινε σχετική ενημέρωση προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με θετικά σχόλια για την ανταπόκριση του Αστυνομικού σκοπού σε εφαρμογή των μέτρων όπως έχουν κοινοποιηθεί από τις επίσημες Αρχές.

Πρόκειται για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, το οποίο ναυλώθηκε (29/02) από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο. Κατέπλευσε στο λιμάνι του Τσεσμέ της Τουρκίας, και επιβίβασε  300 άτομα ως μέλη πληρώματος- εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο, με προορισμό του, το λιμάνι Καντίθ της Ισπανίας. Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, εκ των επιβαινόντων Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν, ωστόσο οι υπόλοιποι αλλοδαποί υπήκοοι, εγκλωβίστηκαν στο πλοίο, το οποίο κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά.