Ευελπίδων: Σε απολογία οι 8 αντιεξουσιαστές δράστες στην επίθεση κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

 Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αναμένονται για να απολογηθούν οι οχτώ μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν στην εισβολή στην Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ και την επίθεση στον Πρύτανη

Στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έχει ορισθεί το πρωί της Παρασκευής (08/01) η απολογία των οχτώ ταυτοποιημένων μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου για το βανδαλισμό στα γραφεία και διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (29/10 2020) καθηγητή, Δημήτρη Μπουραντώνη, μέσα στο γραφείο του στην Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ. Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται, σύμφωνα με τη δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας, για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, διά παρανόμου κατακρατήσεως, με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Το τάγμα εφόδου των αντιεξουσιαστών, εισέβαλλε στο γραφείο του Πρύτανη, τον ακινητοποίησαν με λαβή στο λαιμό  και τον καθήλωσε στο γραφείο του. Με απειλή βίας και καταναγκασμό, του φόρεσαν πλακατ με σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» . Ενώ κατά την παραμονή τους στο χώρο, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο της Πρυτανείας, πριν αποχωρήσουν. Φωτογραφικό στιγμιότυπο και κείμενο ανάληψης ευθύνης το οποίο έφερε την υπογραφή “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης”, ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στον οποίο κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει από Πανεπιστημιακούς, Δικαστικούς, Αστυνομικούς, Δημοσιογράφους και όλους όσους εκφράζουν απόψεις ευνομίας, Δημοκρατίας και Τάξης.

Για τους δράστες της επίθεσης και την σε βάρος του Πρύτανη, είχε εκδοθεί ΚΥΑ επικήρυξης με €100.000 , για οποιαδήποτε πληροφορία, κατεύθυνε τις έρευνες στον εντοπισμό, ταυτοποίηση και σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ενόψει της απολογίας των οργανωμένων μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Αστυνομία έχει λάβει έκτακτα Μέτρα Τάξης, σε αποτροπή επεισοδίων από ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι κατά παράβαση των μέτρων περιορισμού των συγκεντρώσεων και αποτροπή του συγχρονισμού παραστούν σε εκδήλωση “αλληλεγγύης” στους δράστες της επίθεσης κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ