Υπ.ΠΡΟΠΟ σε επερώτηση Βουλευτή: “Στη Δ.Α.Βοιωτίας όλα βαίνουν καλώς!”

Η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση Βουλευτού σχετικά με καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, με

Με ανακοίνωση (07/12 2020) από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, και επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, οι συνδικαλιστές ανέφεραν εμφατικά, «ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών της Δ.Α. Βοιωτίας έχουμε την υποχρέωση να σας μεταφέρουμε την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση των συναδέλφων μας οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, και το αυτό πράττουν επιτυχώς έως σήμερα, για να ανταπεξέλθουν στην υπηρεσιακή τους καθημερινότητα. Επειδή διανύουμε ήδη μία παρατεταμένη περίοδο αναστολής χορήγησης αδειών στο Αστυνομικό προσωπικό με παράλληλη αύξηση των υπηρεσιακών καθηκόντων λόγω Covid-19.
– Επειδή Οι συγκεκριμένες ενέργειες αντίκεινται στους ισχύοντες κανόνες δικαίου και θεμελιώνουν την κατ’ άρθρο 105 ‘’Εισαγωγικού Αστικού Νόμου’’ αστική ευθύνη του δημοσίου και προσωπική ευθύνη του υπαιτίου προσώπου για χρηματική αποζημίωση προς αποκατάσταση της περιουσιακής και ηθικής βλάβης των Αστυνομικών υπαλλήλων, γεγονός το οποίο επιτρέπει την άσκηση αγωγών αποζημιώσεως των θιγομένων Αστυνομικών Υπαλλήλων λόγω της μη εφαρμογής από μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας των οριζόμενων συμφώνως το νόμο, σχετικά με την ορθή και σύννομη λειτουργία της Υπηρεσίας.
– Επειδή οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που σχεδόν ένα έτος τώρα αντιμετωπίζουμε έχουν σοβαρό αντίκτυπο (διαρκής έκθεση σε κίνδυνο κτλ) τόσο στον ατομικό όσο και στον οικογενειακό μας βίο.
– Επειδή δεν διαφαίνεται σύντομα επιστροφή στην υπηρεσιακή κανονικότητα.
– Επειδή η καταπόνηση του Αστυνομικού προσωπικού είναι τεράστια και διαρκεί ήδη αρκετούς μήνες.
– Επειδή τα κρούσματα θετικών στον ιό Covid-19 Αστυνομικών αυξάνονται
κατακόρυφα ενώ θρηνούμε και την απώλεια τριών συναδέλφων μας.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε αρμοδίως για την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, των κανονισμών και διαταγών της Υπηρεσίας από το σύνολο των Αστ/κών Υπηρεσιών της Δ.Α.Βοιωτίας.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας θα συνεχίσει να πράττει ότι προστάζει το συνδικαλιστικό της καθήκον, διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της επιφυλασσόμενη σε κάθε περίπτωση, παντός νομίμου δικαιώματός της».

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βοιωτίας, υποβλήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναφέρεται ότι “ουδέν διαπιστώθη” και συμπέρασμα ότι στη ΔΑ Βοιωτίας, όλα βαίνουν καλώς.

Από την πλευρά της η Ενωση Αστυνομικών Βοιωτίας, σε προαναγγελία ανακοίνωσης- απάντησής της, σημειώνουν ότι “Αστυνομικοί της Δ.Α έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν ενόρκως στον Εισαγγελέα.