Ανακρίνονται τρεις για τη ληστεία στον ΕΟΠΥΥ- Έκλεψαν φάρμακα 1,5 εκατ. ευρώ

Οι ύποπτοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου ανακρίνονται και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να συλληφθούν και να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει βρεθεί σημαντικό μέρος των φαρμάκων που είχαν κλαπεί.
Η ληστεία είχε καταγραφεί τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016, όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην οδό Πειραιώς 167.

Οι κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα, εισέβαλλαν στις αποθήκες και μετά από πολύωρη παραμονή άρπαξαν φάρμακα μεγάλης αξίας, μέρος των οποίων φόρτωσαν και στο αυτοκίνητο του φύλακα με το οποίο διέφυγαν.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν κλαπεί αφορούσαν διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Νεοπλασιών και ήταν  αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ είχε καταγράψει τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου, μετά την ληστεία.

_____________

*Παναγιώτης Σπυρόπουλος