Εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο και τους αποσπούσαν χρηματα.

Συνελήϕθησαν τα πέντε μέλη εγκληματική οργάνωσης, τα οποια εξαπατούσαν πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και στους οποίους είχαν υποσχεθεί ίαση.

Σύμφωνα με καταγγελία 55χρονου καθηγητή (02/01) στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασϕάλειας Αττικής οι συλληϕθέντες τον είχαν προσεγγίσει και ισχυριζόμενοι ότι θα του χορηγήσουν πόσιμο ϕάρμακο, με το οποίο θα είχε ίαση της σοβαρής ασθένειας που αντιμετώπιζε, και του απέσπασαν τμηματικά 95.000 ευρώ.
Οι δράστες από τον Μάρτιο του 2014, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση που εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 63χρονος (ο οποίος αναζητείται), εμϕανιζόταν σε ασθενείς ως μεσάζων για την προμήθεια «εξειδικευμένου ϕαρμάκου», το οποίο παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές, κατόπιν λήψεως DNA του ασθενούς και με τη λήψη του οποίου θα θεραπευόταν  η ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχαν. Για την απόκτησή του, έπειθε τους ασθενείς να καταβάλουν τμηματικά διάϕορα χρηματικά ποσά. Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν εμφανιστεί ως ασθενείς οι οποίοι είχαν ιαθεί από παρεμϕερείς ανίατες ασθένειες, λαμβάνοντας το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα.
Οπως ανέφερε ο 55χρονος, οι συλληφθέντες υποσχέθηκαν άμεση ίαση της ασθένειας, και του χορήγησαν την πρώτη δόση του «ϕαρμάκου», ωστόσο η κατάσταση της υγείας του όμως, επιδεινώθηκε.
Για την παράδοση της δεύτερης δόσης του ϕαρμάκου, η συνάντηση προσδιορίσθηκε (11/01) αρχικά στην περιοχή Αγ. Αποστόλων Καλάμου Αττικής και στη συνέχεια στην Χαλκίδα.
Κατά την παράδοση της ουσίας στον 55χρονο, Αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν, συνέλαβαν το 44χρονο και τον 59χρονο και κατάσχεσαν το ϕιαλίδιο που περιείχε υγρό άγνωστης χημικής σύστασης. Στη συνέχεια και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασϕάλειας Λάρισας και του Α.Τ. Καλάμου συνελήϕθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδος, έναν 44χρονο και τη 49χρονη συνεργό τους 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραϕία για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παράβαση των Νόμων περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατούσαν πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας οπως διαπιστώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασϕάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασϕάλειας Λάρισας, το Α.Τ. Καλαμπάκας Τρικάλων και το Α.Τ. Καλάμου Αττικής.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό #30.780ευρώ, 34χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο οχήματα τύπου JEEP, Βιβλιάρια καταθέσεων, Ιατρικές συνταγογραϕήσεις, ϕιαλίδιο με υγρό διάλυμα, (3) ξίϕη, πτυσσόμενη ράβδος, μεταλλική λεπίδα.
Με δεδομένο την ανεύρεση ιατρικών συνταγογραϕήσεων και ανυπόγραϕων ιατρικών βεβαιώσεων στην οικία του 63χρονου αναζητούμενου, εκτιμάται ότι με την ίδια μέθοδο έχουν εξαπατηθεί και άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οι συλληϕθέντες με τη δικογραϕία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport