Η στοχοποίηση Δημοσιογράφων, ως «αντιφασιστική πρακτική»

Με κείμενο το οποίο απέστειλε ο αντιεξουσιαστής Γ.Καλαϊτζίδης, στην “Εφ.Συν”, μου απευθύνεται προσωπικά -με ύβρεις και αίολες κατηγορίες- . Η δική μου απάντηση στη “στοχοποίηση ως “αντιφασιστική πρακτική”.. σε όλους όσους έχουν επιλέξει αυτές τις πρακτικές, «οι όποιοι «χαρακτηρισμοί» μου αποδίδετε, το μόνο που έχουν ως αποτέλεσμα, είναι να καταδεικνύουν τον «ύποπτο» ρόλο σας

Στο κείμενο που έχω αναρτήσει (07/01) αναφέρεται η επίθεση, και η προσαγωγή των 37 μελών από το στέκι Δίστομο, εκ των οποίων 35 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τα άτομα παραπέμφθηκαν με διώξεις.
Το κείμενο που δημοσιεύεται για την επίθεση και την προσαγωγή, εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα, και είναι αποκλειστικά και μόνο για τον ιστότοπο στον οποίο έχει αναρτηθεί. Οι φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσα έχουν ληφθεί σε δημόσιο χώρο ενώ ήταν σε εξέλιξη το επεισόδιο, και στις οποίες δεν απεικονίζονται πρόσωπα- εκτός και αν όσοι “ενοχληθήκατε”, αναγνωρίζετε τα κράνη των Αστυνομικών?..
Σε ότι με αφορά καθώς επίσης και τη δουλειά μου, γνωρίζετε ότι η απόδοση των γεγονότων είναι αντικειμενική, απόλυτα τεκμηριωμένη και με αυταπόδεικτα στοιχεία, προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, και αυτό σας ενοχλεί. Έχω επιλέξει να τηρώ τις Αρχές Δεοντολογίας, και ουδέποτε μερολήπτησα υπέρ ή σε βάρος οποιαδήποτε πλευράς, και αυτό δεν αμφισβητείται.
Σας ενοχλεί, το αντικείμενο της δουλειάς μου, ως Δημοσιογράφος Αστυνομικός Συντάκτης. Σας ενοχλεί επίσης και μόνο το άκουσμα του Αστυνομικός που συνοδεύει το αντικείμενο του ρεπορτάζ που καλύπτω, καθώς βρίσκεστε εκ θέσεων και ιδεολογικής επιλογής αντίθετος με οποιασδήποτε μορφής Εξουσία. Προφανώς και ο «ρόλος» σας, ενδεχομένως σας έχει προκαλέσει σύγχυση. Η μεταφορά των στοιχείων του ρεπορτάζ μου, δε με κάνει τίποτε άλλο, εκτός από Δημοσιογράφο.
Εμμονικά επιχειρείτε να μου αποδίδετε διασύνδεση με πολιτικούς χώρους. Ουδέποτε λοιπόν, εξέφρασα στήριξη σε φασιστικές οργανώσεις, πρακτικές και ιδεολογίες.

Και επειδή σας αρέσουν οι “ιστορίες” να σας θυμίσω-αφού έχετε επιλέξει να ξεχνάτε – ήμουν η ΜΟΝΗ Δημοσιογράφος, που αντέδρασα και αποχώρησα από τη συνέντευξη τύπου της ΧΑ (2012) όταν με στρατιωτικό παράγγελμα επιχειρήθηκε να κρατήσουν τους δημοσιογράφους σε στάση “προσοχής”.
Όχι λοιπόν σε μένα αυτή η μομφή.

Η “πολίτικη γραμμή” στοχοποίησης στο πρόσωπο μου και στη δουλειά μου όλες αυτές τις ημέρες, παραπέμπει σε μεθόδους που δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ατόμου. Εκφράζονται άκριτα απόψεις και ενισχύονται με γενικεύσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς με προτροπή σε άσκηση βίας.

Για άλλη μια φορά, βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς θέση. Παρατηρώ την “όχληση” σας, κ. Γ.Καλαϊτζίδη, και τις επιθέσεις από την άκρα αριστερά- με την παρούσα «αφορμή»- η οποία συγκλίνει με την «όχληση» που έχουν εκφράσει -με άλλη αφορμή- αλλά με την ίδια «θέρμη» υποστηρικτές του ακροδεξιού πόλου τον οποίο εγκαλείτε, καθώς επίσης σε άλλη περίπτωση την «όχληση» μερίδας Αστυνομικών. Κάθε φορά, η αφορμή δίδεται με την μεταφορά των στοιχείων του ρεπορτάζ μου, για γεγονότα τα οποία καταγράφει η επικαιρότητα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της κάθε «πλευράς», ενώ την ίδια στιγμή, με αποδίδετε στη μια στην άλλη πλευρά ανάλογα με το πως “εξυπηρετεί”. Συμπερασματικά πια, είναι αυταπόδεικτο, ότι για να «συγκλίνουν» οι «οχλήσεις» που σας προκαλεί η δουλειά μου, την κάνω καλά!..

Αρέσκεστε να “βλέπετε” παντού “παπαγαλάκια” και “συνεργάτες” της Εξουσίας. Δεν θα αλλάξω γνώμη ή άποψη σε κανέναν. Δικαίωμα σας να πιστεύει ότι θέλετε. Δικαίωμα μου όμως, να ασκώ κριτική, να κάνω τη δουλειά μου όπως ξέρω, και να κρίνομαι.
Δεν κρύβομαι(!)
Και δεν αποδέχομαι κανέναν άλλο χαρακτηρισμό, εκτός από αυτόν του επαγγελματία Δημοσιογράφου.

Νάντια Αλεξίου-Δημοσιογράφος.