Έρευνα για την επιχειρησιακή αντίδραση Αστυνομικών στην κατάληψη της Αυγής με καταγγελία ..της Αυγης

Η κατάληψη από αντιεξουσιαστές στην εφημερίδα «Αυγή» προκάλεσε Αστυνομική παρέμβαση ωστόσο καταγγελία της εφημερίδας για την επιχειρησιακή αντίδραση των Αστυνομικών με την επίδειξη όπλων, προκάλεσε εσωτερική έρευνα.

Αντιεξουσιαστές εισβάλλουν στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» (04/09) και πραγματοποιούν κατάληψη.  Αξιώνουν την απελευθέρωση του έγκλειστου συντρόφου του, Παναγιώτη Ζ. Σχεδόν 1.5ωρα αργότερα οι καταληψίες αποχωρούν ενώ η εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων προς τις δυνάμεις είναι “Δε θα προσεγγίσει κανείς ενστολος. Να αποχωρησουν απαντες”, όπως μας ενημέρωσε Αστυνομικός αναγνώστης του nantiaReport.gr .

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Διεύθυνσης της εφημερίδας και η διμοιρία που μετέβη στο σημείο με την ενημέρωση για την κατάληψη.. απομακρύνθηκε.

Ακολουθεί καταγγελία της εφημερίδας για την παρέμβαση των Αστυνομικών της ΟΠΚΕ, σύμφωνα με την οποία έγινε απο τον επικεφαλής επίδειξη όπλου στους καταληψίες και εργαζομενο της Αυγης, ενώ αποχωρούσαν από τα γραφεία της εφημερίδας προς Ομόνοια.

Μετά τη λήξη βάρδιας η Αστυνομική δύναμη που βρέθηκε να επιχειρεί στο συμβάν της Αγίου Κωνσταντίνου κλήθηκε σε απολογία καθώς ζητήθηκε πλήρης διερεύνηση της καταγγελίας για την επιχειρησιακή αντίδραση  των εμπλεκόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με  τα μέλη της ΟΠΚΕ είδαν τους  νεαρούς να αποχωρούν τρέχοντας από κοινού και  επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Ακολουθησε η υπόδειξη του διευθυντή της εφημερίδας, ο οποιος δεμ επιθυμούσε και η ομάδας της ΟΠΚΕ με εντολή Κέντρου αποχώρησε στο το σημείο και διαψεύδουν ότι από ένστολο έγινε επίδειξη όπλου προς τους ταραξίες αντιεξουσιαστές.