Έρευνα για φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τους χάρτες στις ατζέντες

Έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για το υπόβαθρο στο φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας με τους χάρτες στα Ημερολόγια του 2019.

Με την αποκάλυψη της αναγραφής των Σκοπίων ως «Μακεδονία»  και του ψευδοκράτους ως «Βόρεια Κύπρος», στο Ημερολόγιο έκδοσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή Αρχηγού, το Τμήμα της Διεύθυνσης, προϊστάμενος της οποίας με Προεδρικό Διάταγμα είναι πολιτικός υπάλληλος, έλαβαν φύλλο πορείας, αποπέμφθηκαν και μετακινήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες.

Τυπώθηκαν τουλάχιστον 40.000 ατζέντες με τους «ανιστόρητους» χάρτες ενώ επιπλέον 20.000 παρέμεινα στο τυπογραφείο

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ εξετάζεται η ευθύνη στη γνωμοδοτική επιτροπή, τον υπογράφοντα της παραλαβής των «ανιστόρητων» Ημερολογίων του 2019, καθώς και την ανάδοχο ιδιωτική εταιρεία για την έκδοση, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει τυπογραφείο, η έκδοση των Ημερολογίων ωστόσο ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες εκτυπώσεων

Μετά την αναστάτωση και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, με την παραλαβή των πρώτων Ημερολογίων που παρέλαβαν Υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε την απόσυρση και τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε απόδοση ευθυνών.