Απομακρύνθηκαν 13 Αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι για τα Ημερολόγια της ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή τα Ημερολόγια της ΕΛ.ΑΣ για το νέο έτος με απόφαση της ηγεσίας,  απομακρύνθηκαν από την Υπηρεσία τους 13 Αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι.

Ο χάρτης που απεικονίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρο», στο ετήσιο ημερολόγιο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ήδη είχε προωθηθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες προκάλεσε παρέμβαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ανατέθηκε η διενέργεια προανάκρισης, ώστε να εξακριβωθεί αν υπήρξε δόλος στην έγκριση για την εκτύπωση και κυκλοφορία των Ημερολογίων. Η έκδοση του Ημερολογίου ανατέθηκε σε νέα ανάδοχο ιδιωτική εταιρεία, καθώς η προηγούμενη εκδοτική, που εξέδιδε  την ατζέντα μέχρι πέρσι, πτώχευσε.

Με εντολή Αρχηγού, απομακρύνθηκαν 13 Αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι από το Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, και μετατέθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση.

Κ. Παπακώστα: Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της ΕΛ.ΑΣ

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Σκαϊ”, υποστήριξε, «Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εξαιρετικά τυπική σε αυτά τα ζητήματα και έχει πολλά φίλτρα ελέγχου». Και κατέληξε, «με υπόνοιες εγώ δεν μιλώ, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα σας πω μόλις διενεργηθεί η έρευνα, θα δω τα αποτελέσματά της και τότε θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη ή όχι».