Εντόπισαν στα ψηφιακά αρχεία του Πολύκαρπου Γεωργιάδη, η προκήρυξη του Indymedia για την επίθεση στο ΣΕΒ

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με εργαστηριακά αποτελέσματα σε ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

«Από την έως σήμερα εξέταση από το εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, των ψηφιακών πειστηρίων, που κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του 42άχρονου (23/09), εντοπίστηκε αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (24/11 2015).
Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση της ταυτότητας του  αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» στις 05-01-2016 και ώρα 21:32 με την ανάρτηση της προκήρυξης στον διαδικτυακό ιστότοπο «Indymedia», την επόμενη ημέρα (06-01-2016 και ώρα 00:46, ώρα Ελλάδας). Κατά την εξέταση το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.
Σύμφωνα με το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, “συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο”.

Οι έρευνες συνεχίζονται, απο την Αντιτρομοκρατική και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα υπόλοιπα πειστήρια τα οποία έχουν κατασχεθεί.