ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Πρόβλεψη και για χιονόπτωση

Επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της χώρας και από τα βορειοδυτικά, προβλέπεται σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το ερχόμενο τριήμερο (05-07/04).

image

Σύμφωνα με το δελτίο που εκδίδει η ΕΜΥ αναμένεται από σήμερα (05/04) και τουλάχιστον μέχρι και τη Μ Τρίτη (07/04) επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

• Κυριακή των Βαΐων (05/04) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα).
•  Μεγάλη Δευτέρα (06/04) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).
• Μεγάλη Τρίτη (07/04) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport