ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε (07/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Συμφωνα με την πρόβλεψη, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα(07/11) στη Δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι αργά τη νύχτα (08/11) θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

image

Για την Παρασκευή (07/11) η πρόβλεψη προσδιορίζει τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν  ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα (08/11) θα επεκταθούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Η πρόβλεψη για το  Σάββατο (08-11) αναφέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες κεντρικές και νότιες ηπειρώτικες περιοχές.
Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (09/11) στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport