Έλεγχοι σε Εθνικές οδούς, λιμάνια, τρένα, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και οδικούς κόμβους της Αττικής, ενόψει ..Πάσχα

Διαδρομές και μέσα μεταφοράς σε περιοχές με εξοχικά, βρίσκονται σε αυστηρή «επιτήρηση» από την Αστυνομία και το Λιμενικό

Τα μέτρα σε αποτροπή όσων είχαν προγραμματίσει έξοδο .. Πάσχα, τέθηκαν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/04-06.00) , με το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης στους δρόμους προκειμένου να εφαρμόσει τις διατάξεις σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ για όσους αποπειραθούν να μετακινηθούν είτε στην επαρχία είτε σε εξοχικά εντός των ορίων της Αττικής για το ψήσιμο του οβελία!

Κλιμάκια ελέγχου έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία προς τις παραλίες της Αττικής, μέσω Αττικής Οδού, τις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και προς Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα ώστε να αποτραπούν μετακινήσεις σε εξοχικές κατοικίες και συναθροίσεις πολιτών. Όπως σημειώνεται η πλήρης ανάπτυξη των μέτρων και οι εντατικοποίηση των ελέγχων θα είναι το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Ανάλογα μέτρα σε αποτροπή του συνωστισμού, εξετάζεται να ληφθούν και στη Βαρβάκειο Αγορά, με αυξημένη παρουσία Αστυνομικών, και ελέγχους για την κίνηση των πολιτών.

Από το πρωί της Παρασκευής (10/04) μπλόκα έχουν αναπτυχθεί στα διόδια των δύο εθνικών οδών, και το δίκτυο της παλαιάς Εθνικής καθώς και περιφερειακές οδούς σε διαδρομές  μέσω Πάρνηθας, και Δερβενοχωρίων, για μετακίνηση εκτός Αττικής. Σε απόλυτη συνεργασία όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ,  και ιδιαίτερα της Τροχαίας, σε αποτροπή όσων κάνουν χρήση περιφερειακών οδών για να ολοκληρώσουν την κίνησή τους εκτός Αττικής, για τις ημέρες του Πάσχα.