Ο άλλοτε αρχιτέκτονας ζούσε ως θησαυριστής φέρεται να πυροβόλησε προς το διαμέρισμα Πακιστανών και κοιμόταν κατά την έφοδο των Αστυνομικών

Προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας και για σχεδόν τέσσερις ώρες κινητοποίησε την ΕΛ.ΑΣ

Ήταν την περασμένη Τετάρτης (08/04) λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, από την πλευρά της Ιουλιανού στη συμβολή της με την Αλκιβιάδου, Πακιστανός κατήγγειλε τον 53άχρονο γείτονά του, ότι πυροβόλησε από τη μονοκατοικία του, και προκάλεσε φθορές στο πλαίσιο του ξύλινου παραθύρου του. Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε και πληρώματα της Αμεσης Δράσης και ομάδα της ΕΚΑΜ μετέβησαν στην περιοχή.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη και διαπραγματευτής της Αστυνομίας. Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη και επικρατούσε αναστάτωση, αλλά καμία επικοινωνία με τον 53άχρονο . Δύσκολος άνθρωπος και χωρίς πολλές επαφές με τη γειτονιά , υποστήριξαν κάποιοι στους Αστυνομικούς. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας ενώ και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Ένας Σύρος, χρόνια στην περιοχή, που διατηρούσε καλές σχέσεις με τον 53άχρονο έδωσε το κινητό του τηλέφωνο αλλά χωρίς καμία θετική εξέλιξη για επικοινωνία. Ο χρόνος δε λειτουργούσε και πολύ ευνοϊκά με τις εξελίξεις, και Ανώτατος Αξιωματικός ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή ως επικεφαλής ύστερα από συνεννοήσεις, λίγο πριν τα μεσάνυχτα (08/04-23.50) , αποφασίστηκε η επέμβαση της ΕΚΑΜ.

Ο 53άχρονος , ήταν αρχιτέκτονας μέχρι που τα θέματα ψυχικής υγείας τον απομόνωσαν. Τα τελευταία χρόνια ζούσε ως θησαυριστής. Έβρισκε στα σκουπίδια αντικείμενα που είχαν πετάξει οι κάτοχοί τους, και τα επανέφερε σε καλή κατάσταση, τα κρατούσε και τα αποθήκευε. Στην πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, είχε σταθμευμένα τα τέσσερα αυτοκίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του. Το ίδιο μοντέλο σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, ήταν ακινητοποιημένα και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά την έφοδο των Αστυνομικών στη μονοκατοικία της Ιουλιανού στη συμβολή της με την Αλκιβιάδου, βρήκαν τον 53άχρονο να .. κοιμάται. Δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για όσα ήταν σε εξέλιξη ακριβώς απ έξω , ενώ είχε κλείσει και το κινητό του τηλέφωνο για να μην τον ενοχλήσουν. Στους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν , δεν αντιστάθηκε, δεν αντέδρασε, παραδόθηκε. Στη μονοκατοικία του 53άχρονου οι Αστυνομικοί κατέσχεσαν, ένα περίστροφο και δύο πιστόλια τα οποία είχε στην κατοχή του.