«Πόλεις Κράτη» στα … όρια κάθε Νομού, για τους “αποστάτες” του Πάσχα!

Επιχειρησιακός σχεδιασμός .. επί χάρτου σε τηλεδιασκέψεις για του «αποστάτες» που σκοπεύουν να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας για το Πάσχα!

«Πόλεις Κράτη» .. στα όρια κάθε Νομού , θα μπορούσαν να περιγράψουν τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το απόγευμα της Τετάρτης (08/04-18.00) ενόψει του Πάσχα όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, έχει εκπονηθεί αυστηρός σχεδιασμός με στόχευση να αποτρέψει τους «αντάρτες» ..του Πάσχα οι οποίοι σχεδιάζουν να εκδράμουν στα.. χωριά!

Σε τηλεδιασκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τους επικεφαλής όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της επικράτειας, αναπτύχθηκαν οι χάρτες όλου του οδικού δικτύου. Μεικτά κλιμάκια με μπλόκα σε περιφερειακές και παρακαμπτήριες διαδρομές εκτός του Εθνικού -νέου και παλαιού- οδικού δικτύου και πλευρικές οδούς, για όσους επιμένουν να επιδιώκουν για φέτος το Πάσχα να βρεθούν στην ελληνική επαρχεία! Η εποπτεία του οδικού δικτύου θα γίνει εναέρια, με τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ ενώ θα διατεθεί και ο στόλος των Drones που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ για την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων.

Drones, νυχτερινές διόπτρες και μπάρες νερού

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο ενδεχόμενο κάποιοι -ελάχιστοι- πολίτες να εκμεταλλευτούν το σκοτάδι και επιχειρήσουν παράνομες μετακινήσεις τις νυχτερινές ώρες, το σύνολο του προσωπικού από Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα επιτηρούν με κυάλια νυχτερινής κατόπτευσης τα οδικά δίκτυα, ενώ τα μέτρα έχει προβλεφθεί να εφαρμόζονται σε 24άωρη βάση, με εντονότερη Αστυνομική παρουσία τις νυχτερινές ώρες. Σε σημεία του οδικού δικτύου που δεν επαρκούν τα περιπολικά και τα πληρώματα, εξετάζεται να τοποθετηθούν και μπάρες νερού ως εμπόδια και ελεγχόμενη διέλευση.

Από τα μέτρα, εξαιρούνται αποκλειστικά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του Κράτους, μόνο για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους με αντίστοιχο φύλλο πορείας από την υπηρεσία τους.