Ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ που συνελήφθη στην εκκένωση του πρώην 5ου Λυκείου Αθηνών

Με απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Δικαστήριου, αφέθηκε ελέυθερος ο φωτορεπόρτες που είχε συλληφθεί εντος κατάληψης σε επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛΑΣ

Με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης παραπέμφθηκε (26/06) στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο, όπου μετά την ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος.

Ο φωτορεπόρτερ είχε συλληφθεί κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωση της κατάληψης στο πρώην 5ου Λυκείου Αθηνών (23/09) στο οποίο είχαν εκγκαταστήσει παράνομα λαθρομετανάστες ως αυτοδιαχειριζόμενο χώρο. Ο φωτορεπορτερ υποστήριξε στους Αστυνομικούς, ότι εντοπίσθηκε στο χώρο καθώς ύστερα από πληροφορίες της ΕΦΣΥΝ λειτουργούσε στο πλαίσιο φωτογραφικής κάλυψης του ρεπορταζ, και κοιμήθηκε στο χώρο όταν τον ξύπνησε η παρουσία των Αστυνομικών. Καθώς δε δικαιολογούσε την παρουσία του στο χώρο, η προσαγωγή του, μετατράπηκε σε σύλληψη.

«Ευτυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θέλει να φιμώσει τον Τύπο. Κι αυτό είναι το καλύτερο για μια Δημοκρατία» σχολίασε ο φωτορεπόρτερ μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σε ανακοίνωσή  του, το ΚΕΕΡΦΑ, αναφέρεται σε, σύλληψη και φίμωση του φωτορεπορτερ από την .. “ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη στην εισβολή στην κατάληψη στέγης προσφύγων στην Πρασσά” και χαρακτηρίζει “( ..)  χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου που πάει χέρι-χέρι με την απανθρωπιά να μαζεύεις μωρομάνες και παιδιά στιγματίζοντας τους”, ενώ καταλήγει με αναφορά ως.. “συνυπεύθυνο σε αυτές τις αθλιότητες”.. στο Δήμαρχο Αθηναίων Κ.Μπακογιάννη.

Μάρτυρες υπεράσπισης ο αρχισυντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσος Τσακίρογλου, ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, και το μέλος του ΔΣ της ΕΦΕΕ, Μάριος Λώλος.