Βρέθηκε μεσα στο υπο καταληψη 5ο Λύκειο Αθηνω και συνελήφθη … φωτορεπόρτερ

Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο υπο κατάληψη κτιριο στη Νεάπολη Εξαρχείων μεταξύ των διαβιούντων εντοπίσθηκε και συνελήφθη- μεταξύ όλων – και φωτορεπόρτερ .

Στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη συμβολή της Μερλιέ και Πρασσα, μεταξύ των διαβιούντων αλλοδαπών, κατά δήλωσή τους πρόσφυγες,  εντοπίσθηκε και φωτορεπόρτερ.

Στη  είσοδο των Αστυνομικών στο κτήριο οι παρευρισκόμενοι τέθηκαν υπό καθεστώς κράτησης. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου. Κατα δήλωσή του στους Αστυνομικους εργαζεραι στην “Εφ.Συν” με την οποία επικοινώνησε η ΕΛ.ΑΣ και επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του.

received_2571837056172770

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε στο χώρο, ύστερα από πληροφόρηση που ειχε, προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά την εκκένωση της κατάληψης. Οι ισχυρισμοί του αποτυπώθηκαν ως κατάθεση και με τη διαδικασία του αυτοφώρου παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο (23/09) με την κατηγορία “διατάραξη οικιακής ειρήνης” .

Να σημειωθεί ότι ανακοίνωση για το περιστατικό έχει εκδοθεί το ΚΕΕΡΦΑ με την οποία καταγγέλλει “φίμωση της ενημέρωσης”, νέα «ρατσιστική επιχείρηση – σκούπα» της αστυνομίας, που και «επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις».