Λέσβος: Σκάφος του ΛΣ σε επιχείρηση σύλληψης Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών

Πλήρωμα του ΠΛΣ 611 Χίου, συνένδραμε στην καταδίωξη και σύλληψη των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.

Τρεις Αλβανοί διακινητές, συνελήφθησαν κατά τη μεταφορά κάνναβης με προορισμό την Τουρκιά, και ακινητοποιήθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα μετά από καταδίωξη νότια της Μυτιλήνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και το σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου

Αστυνομικοί είχαν πληροφορία για την κίνηση δυο ταχυπλόων από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία, σε μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού, κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη, ελικόπτερο του Λιμενικού και ελικόπτερο του Frontex.

Τα ταχύπλοα είχαν περάσει στην Τουρκία, εντοπίσθηκαν και καταδιώχθηκαν από τα πληρώματα των σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής. Στην προσπάθεια των χειριστών με ελιγμούς των χειριστών, τα ταχύπλοα, πέρασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην παρουσία των σκαφών του Λιμενικού Σώματος οι Αλαβανοί διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη με τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού να εναργούν πυρά σε «ασφαλή τομέα» σε ακινητοποίηση των πλωτών μέσων που επέβαιναν οι διακινητές.

Ένα ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί επιβαίνοντες. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του δεύτερου ταχυπλόου των Αλβανών ναρκεμπόρων.