Εφετείο: Αυξημένα μέτρα, σε αποτροπή επικείμενης μαζικής κίνησης υποστηρικτών της ΧΑ- Απόφαση για τα ελαφρυντικά πριν τις ποινές

Ανάπτυξη Αστυνομικών δυνάμεων σε Μέτρα Τάξης, έξω από το Εφετείο, σε αποτροπή μαζικής κίνησης υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής

Την πρόθεσή τού να παραστεί αυτοπροσώπως στη νομική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ανακοίνωση του ύψους των ποινών στου καταδικασθέντες ανακοίνωση στο Twitter, ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ απεύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, προκάλεσε τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ, προβληματίζει το ενδεχόμενο να να επιχειρήσει να προκαλέσει είτε μπροστά στις κάμερες είτε εντός της αίθουσας του Εφετείου .

Με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε, «Το πρωί της Δευτέρας στις 9 στο εφετείο γκρεμίζουμε όλα τα ψέματα μιας φοβισμένος ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. Δεν με φοβίζετε». Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκδόθηκε ανακοίνωση για απαγόρευση της συγκέντρωσης λόγω «σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια».

Από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην ΕΛ.ΑΣ προκύπτει η πρόθεση συγκέντρωσης υποστηρικτών του εθνικιστικού χώρου προς του καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ενώ ανάλογη κίνηση έχει προαναγγείλει αντισυγκέντρωση από συλλογικότητες, “αλληλέγγυους” και οργανώσεις και κόμματα, έξω από το Εφετείο, για το πρωί της Δευτέρας (12/10) .

Ωστόσο από νωρίς (12/10-05.00) Μέτρα Τάξης και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά και έξω από το Εφετείο είναι σε εξέλιξη με παρουσία Αστυνομικών και δυνάμενων σε αποτροπή εντάσεων και επεισοδίων, καθώς εντός αναμένεται εντός της ημέρας (12/10) η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να ανακοινώσει την απόφαση για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες παράγοντα για τη ύψος των ποινών που θα τους επιβληθεί.