Επιτολή προς το Ευρωκοινοβούλιο για «σεβασμό στα δικαιώματά του» από τον Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό

Ανακοίνωση της «Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης» του Γιάννη Λαγού

Με τάχιστες διαδικασίες η Ελληνική πλευρά απέστειλε αίτημα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άμεσα να συζητήσει για τη διαδικασία άρσης ασυλία του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Όπως αποφασίστηκε, στην επόμενη σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στις 19 Οκτωβρίου 2020 πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση το σχετικό αίτημα, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία στην Επιτροπή JURI.

Με επιστολή του Ευρωβουλευτή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Σασόλι, ζητεί να παραμείνει στην θέση του όπως προβλέπεται «αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση» και δεύτερον σεβασμό «στα ανθρώπινα δικαιώματά του». Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου , και ζητά «να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε η κατάπτυστη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά».

Το κείμενο της Επιστολής 

«Αξιότιμε κύριε Σασσόλι,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι με την ευκαιρία της χθεσινής άδικης καταδίκης μου, κάποιοι συνάδελφοι μου από την Ελλάδα δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν το μίσος τους προς το άτομό μου, αυθαίρετα και με άναρθρες κραυγές, και ζητούν την τιμωρία μου και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αρχικά, οφείλω να σας επισημάνω ότι είμαι θύμα μιας φρικτής σκευωρίας που όμοιά της μόνο σε οργουελικά σενάρια βρίσκει κανείς. Προς τον σκοπό αυτό σας δηλώνω ότι σκοπεύω να αναζητήσω το δίκιο μου τόσο στα εγχώρια και, κυρίως στα διεθνή δικαστήρια.
Εις ό,τι αφορά στα του Ευρωκοινοβουλίου, θέλω να σας δηλώσω ότι δυνάμει του ελληνικού Ποινικού Κώδικα δεν προβλέπεται στέρηση των πολιτικών μου δικαιωμάτων σε καμμία περίπτωση, γεγονός που καθιστά την στέρηση της εντολής μου αδύνατη. Έχω εκλεγεί με απόλυτα νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο από 130.000 Έλληνες και τυχόν παρεμπόδισή μου από την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, νοθεύει τη λαϊκή βούληση και τη Δημοκρατία. Επιπλέον, δυνάμει της κρατούσας ελληνικής νομολογίας και θεωρίας, για την περίπτωσή μου ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι και το στάδιο μετά την άσκηση αναίρεσης και έως την έκδοση αμετάκλητης απόφασης.
Παράλληλα, από το άρθρο 176 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν προκύπτει ότι συντρέχει κανένας λόγος επιβολής κυρώσεων προς το άτομό μου αφού σε κανένα εδάφιο του εν λόγω άρθρου δεν προβλέπεται το ότι μπορείτε να υποκαταστήσετε ή να συμπληρώσετε ένα Ποινικό δικαστήριο το οποίο, μάλιστα ακόμη δεν έχει εκδώσει αμετάκλητη απόφαση.
Συνεπώς, σας καλώ να σεβαστείτε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μου όπως αυτά απορρέουν από την ΕΣΔΑ, το Σύνταγμα της Ελλάδος και την εν γένει ελληνική νομοθεσία, και σας ζητώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων κλείνοντας τα αυτιά σε όσους ζητούν να τιμωρηθώ προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λαγός»