Εφετείο: Αύριο (Παρασκευή) η ώρα της απόφασης από Έδρας, επί των ποινών των κατηγορουμένων

Το Δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει αύριο για την οριστική απόφαση

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, διέκοψε για σήμερα (08/10) και θα συνεχίσει αύριο (09/10) στις 11.00πμ οπότε και θα αποφασίσει εάν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους , προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες συνηγόρων υπεράσπισης. Στη συνέχεια η Εισαγγελέας θα κάνει την πρόταση της επί των ποινών των κατηγορουμένων και θα ακολουθήσουν οι εκ νέοι οι αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης, για το χρόνο της καταδίκης, και η οριστική απόφαση για τις ποινές, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, οπότε και  θα κρίνει το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των πολιτικών προσώπων της Χρυσής Αυγής να οδηγηθούν στη φυλακή σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά και δεν γίνει δεκτό το αίτημα η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σε αυτή την περίπτωση από την γραμματεία του Δικαστηρίου –  που οι κατηγορούμενοι δεν είναι παρόντες στην αίθουσα- πρόκειται να διαβιβάσει η απόφαση προς το αρμόδιο τμήμα έκδοσης ενταλμάτων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , και με κοινοποίηση του εγγράφου στο Τμήμα Αναζητήσεων της ΕΛΑΣ , κλιμάκια της ΔΑΕΕΒ και της Κρατικής Ασφάλειας θα προχωρήσουν σε συλλήψεις, οι οποίες – επισημαίνεται από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr θα γίνουν “αθόρυβα”.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, κατά τη συνεδρίαση, η συνήγορος του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου κατήγγειλε ότι αστυνομικός από το πρωί παρακολουθούσε τον πελάτη της στη δουλειά του, και ρώτησε απευθυνόμενη προς την Έδρα, αν υπάρχει σχετική εντολή αναφορικά με τους καταδικασθέντες.

«Ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δεν έχει δοθεί τέτοια εντολή», τόνισε η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.