Εφετείο: Παρών στη δίκη δηλώνει ο Γιάννης Λαγός- Καλεί σε συγκέντρωση

Ο Ευρωβουλευτής δηλώνει “παρών” στο Εφετείο τη Δευτέρα , όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο Γιάννης Λαγός προανήγγειλε πως θα παραστεί στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο Εφετείο Αθηνών, αύριο Δευτέρα (12/10) και καλεί σε συγκέντρωση μέσω του φορέα “Ε.ΛΑ.ΣΥΝ” (Εθνική Λαϊκή Συνείδηση) που ηγείται .

«Το τεστ κορωνοϊού ήταν καθαρό. Ο δρόμος για Ελλάδα είναι ανοιχτός. Δευτέρα 12/10 στις 10 το πρωί θα κοιτώ στα μάτια την Λεπενιωτη απαριθμώντας τα δικαστικά εγκλήματα της εις βάρος 67 ΑΘΩΩΝ», έγραψε ο Γιάννης Λαγός, ενώ σε άλλη ανάρτησή του καλεί σε συγκέντρωση «Εθνικιστών» έξω από το Εφετείο» και προσθέτει σε άλλη ανάρτησή του, «Το πρωί της Δευτέρας στις 9 στο εφετείο γκρεμίζουμε ΟΛΑ τα ψέματα μιας φοβισμένος ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. δεν με φοβίζετε. ποτέ δεν θα πάρετε αυτή την χαρά».

Οι αναρτήσεις του Γιάννη Λαγού στο twitter:

Η Έδρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αύριο Δευτέρα (12/10) θα ανακοινώσει τις ποινές για τους κατηγορουμένους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση που εξετάζεται τα σε μια δικάσιμο που έχει διαρκέσει 5,5χρόνια. Η εκφώνηση της απόφασης του Δικαστηρίου για το αν συντρέχουν ή όχι λόγοι αναγνώρισης ελαφρυντικών, είναι ο πλέον ο καθοριστικός παράγοντας της νομικής διαδικασίας καθώς κρίνεται το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν σε καθέναν ξεχωριστά από τους 50 καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ποινές καταδίκης για εγκληματική οργάνωση ορίζει φυλάκιση  5- 15 έτη για κατηγορία τη διεύθυνσης και 5-10 έτη για ένταξη στα μέλη. Ωστόσο με αναγνώριση ελαφρυντικών οι ποινές που επιβάλλονται ανέρχονται από 2-8 έτη για τη διεύθυνση και για ένταξη ορίζεται από 1-5 έτη. Για τη συνέργεια στην υπόθεση Φύσσα – εκτός του καθ΄ ομολογίαν δράστη Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος αντιμετωπίζει έως και ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, καθώς και για τους καταδικασθέντες στην επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων- οι ποινές που προβλέπονται είναι έως 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό.

Η απόφαση επί των ποινών πιθανότατα θα ληφθεί την Τρίτη (13/10) οπότε τίθεται και η ανασταλτική δύναμη έφεσης, σε αρνητική εισήγηση εκ των  καταδικασθέντων θα τεθούν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης . Σε μη αυτοπρόσωπη παρουσία των καταδικασθέντων, για όσους ανακοινωθούν ποινές μη ανασταλτικού χαρακτήρα, με έγγραφο το οποίο θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Αναζητήσεων θα οδηγήσει τις ομάδες συλλήψεων στους χώρους διαμονής τους, και θα τους οδηγήσουν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα τους ορίσει τα Σωφρονιστικά Καταστήματα στα οποία θα οδηγηθούν- για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχει προταθεί ο ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού καθώς και οι Φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου. Στους χώρους κράτησης πλέον, θα τεθούν σε 14ημερα καραντίνα λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό. Κατά τον εγκλεισμό του ωστόσο θα συνεκτιμηθούν και άλλοι παράγοντες, προς αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων .