Δύσκολη προσαρμογή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο κελί του Κορυδαλλού- Σοβαρό επεισόδιο υστερικής κρίσης λόγω προφυλάκισης

Οι πρώτες ώρες εγκλεισμού της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την προσαρμογή της στο κελί

Η υπόδικος Ρούλα Πισπιρίγκου, φέρεται να δυσκολεύεται να διαχειριστεί το γεγονός πως κρίθηκε προφυλακιστέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την κατάρρευση της υπόδικης -πλεον- Ρούλας Πισπιρίγκου το βράδυ της Δευτέρας (04/04) έξω από το Ανακριτικό γραφείο, με τη μεταφορά της στο κελί εγκλεισμού της, καθώς άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι πλέον ο χώρος της θα περιοριστεί στα όρια του κελιού της μέσα στη φυλακή, φέρεται να εκδήλωσε σοβαρό επεισόδιο υστερικής κρίσης. Ενημέρωση προς τον Εισαγγελέα αρμόδιο των Φυλακών, παρείχε η Διοίκηση των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η μεταγωγή της 33χρονης, ολοκληρώθηκε το πρωί (05/04-09.00) από την ΓΑΔΑ, όπου παρέμενε σε προσωρινή κράτηση από την σύλληψή της (30/03-19.00) μέχρι και το άκουσμα της απόφασης (04/04-21.00) της 18ης Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα για την προφυλάκισής της. Με την κουκούλα του μπουφάν της να καλύπτει το κεφάλι της, τη μάσκα υγειονομικής προστασίας όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και τα χέρια της με χειροπέδες περασμένα πίσω από την πλάτη της, και συνοδεία αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά τη μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, πολίτες που βρέθηκαν έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, φώναζαν «ψ@@α φόνισσα», με έντονες αποδοκιμασίες κατάσταση που αντιμετωπίζει η υπόδικος από την ημέρα της σύλληψής της. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο κελί που θα κρατηθεί η 33χρονη βρίσκεται στην πτέρυγα την γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού εγκατάσταση που είχε δημιουργηθεί για τον εγκλεισμό των μελών της 17Ν με αυτόνομο χώρο προαυλισμού, σε χώρο ανεξάρτητο από το προαύλιο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Στον ίδιο χώρο υπαρχουν επίσης και κελιά απομόνωσης.

Όπως έχει αποφασιστεί και έχει ενημερωθεί η Δοίκηση ενώ σχετικό αίτημα έχει υποβάλλει και ο συνήγορος της 33χρονης, θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της, προκειμένου να μην προκύψει κίνδυνος της ακεραιότητά της και θα έχει επαφή αποκλειστικά με τους δικηγόρους της.