Απόφαση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα, οδηγείται στη ΓΑΔΑ και το πρωί στις Φυλακές

Για εννέα ώρες με την ιδιότητα της κατηγορούμενης, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, παρείχε εξηγήσεις σε ερωτήσεις της 18ης τακτικής Ανακρίτριας, και στον Εισαγγελέα, για τις πράξεις του της αποδίδονται από το κατηγορητήριο πριν ακούσει την απόφαση για την ποινική της μεταχείριση

Για άλλη μια νύχτα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραμείνει στο κρατητήριο της Ασφάλειας Αττικής, μετά την απόφαση προφυλάκισης που άκουσε από κοινού μετά τη συνδιάσκεψη της 18ης Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα, καθώς δεν πραγματοποιούνται μεταγωγές από και προς Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης, μετά τη δύση του ηλίου (04/04-18.51) Η προφυλακισμένη -πλέον – Ρούλα Πισπιρίγκου, θα διανυκτερεύσει στο κελί του 7ου ορόφου του Μεγάρου της Ασφάλειας, και με την πρωινή μεταγωγή (05/04) πρόκειται να οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με το φυλακιστήριό της.

Οι Δικαστικοί Λειτουργοί, έθεσαν ως χώρο προσωρινής κράτησης το Σωφρονιστικό Κατάστημα του Ελαιώνα Θηβών, ωστόσο καθώς εκκρεμούν δικονομικές διαδικασίες αναφορικά με τις έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της 3.8ετων Μαλένας και της 6μηνων Ίριδας, ενδέχεται η 33χρονη να κληθεί εκ νέου για παροχή εξηγήσεων. Επίσης για λόγους ασφαλείας καθώς στις γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών υπάρχουν θάλαμοι και για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε ο εγκλεισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου σε κελί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού. Εκεί, τοποθετηθεί στο ένα από τα δύο κελία που διαθέτουν οι Φυλακές Κορυδαλλού, θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται χωρίς να έχει επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες ενώ θα τελεί υπό επιτήρηση, “για την διασφάλιση της ατομικής της ακεραιότητας”.

Από τις 11.55 το πρωί της Δευτέρας (04/04), η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, απαντούσε σε ερωτήσεις της 18ης Ανακρίτριας, ενώ παράλληλα η Δικαστική Λειτουργός, αξιολογούσε τους ισχυρισμούς που παρέθεταν στο απολογητικό της υπόμνημα οι συνήγοροί της. Μεταξύ πολλών άλλων, φέρεται να υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας, «Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή». Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας (04/04), η κατηγορούμενη συνοδεία Αστυνομικών της Ασφάλειας, εξήλθε του Ανακριτικού γραφείου και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Στις 21.00 η δικονομική διαδικασία της απολογίας και της παροχής εξηγήσεων, για την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε ολοκληρωθεί, και απο κοινού Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάνθηκαν και εξέδωσαν φυλακιστήριο για την κατηγορούμενη.