ΔΗΕ: Μήνυση στο διαχειριστή του FB στην Ελλάδα, απο τη Χρυσή Αυγή- Λογισμικό “αράχνη” μπλοκάρει τα προφίλ

Μυνυτήρια αναφορά κατα της FaceBook κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλιας Κασσιδιάρης, στη Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Καταγγελια κατά του διαχειριστή της Ελληνικής πλατφορμας της Facebook κατέθεσε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής και Εκπρόσωπος Τυπου του κόμματος, Ηλίας Κασσιδιάρης, καθως οπως σημειώνει, “τα τελευταία χρόνια η Facebook, προβαίνει στον απαράδεκτο και αναιτιολόγητο αποκλεισμό των εκλεγμένων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής”.

Σύμφωνα με τα στελέχη  της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκτιμάται οτι “οι διαχειριστές της Ελληνικής πλατφόρμας του παγκοσμιου FaceBook, εχουν ενεργοποιήσει το λογισμικό -«αράχνη/ spider»- με στοιχεία τα οποία εχουν καταχωρίσει και καθε φορά που δημιουργείται προφίλ στα στοιχεία πχ. του Ηλία Κασσιδιάρη, η «αράχνη» το εντοπίζει και ο διαχειριστής το διαγράφει”. 

Μεταξύ άλλων, στη μηνυτήρια αναφορά του Εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, προς  τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρεται, «Όσες φορές επιχείρησα να δημιουργήσω προσωπική σελίδα-προφίλ τηρώντας τους όρους της κοινότητας, οι εν Ελλάδι διαχειριστές της ιστοσελίδας την διέγραψαν κακόβουλα, δηλώνοντας ρητά πως οι προσωπικές μου φωτογραφίες παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας του Facebook. Επισημαίνω ότι οι συγκεκριμένες προσωπικές φωτογραφίες δεν συνοδεύονταν από κανένα σχόλιο εκ μέρους μου. Το μήνυμα που μου απέστειλαν και ανέφερε πώς οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν ακολουθούν τα standards της κοινότητας του facebook είναι το εξής:

foto-fb2

Ο εν Ελλάδι διαχειριστής του facebook με τα στοιχεία.. και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.. προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου και με συκοφαντεί, δηλώνοντας πως η φωτογραφία του προσώπου μου, καθώς και φωτογραφία μου στο βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας του facebook.

Ο αντισυνταγματικός και κακόβουλος αποκλεισμός μου από το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έλαβε ευρεία δημοσιότητα και απασχολεί τα ΜΜΕ από το 2012 μέχρι σήμερα. Η κακόβουλη πρόθεση του διαχειριστή είναι δεδομένη, καθώς την ίδια ώρα που διαγράφει το προσωπικό μου προφίλ (χωρίς να παραβιάζω κανέναν κανονισμό της κοινότητας), επιτρέπει σε πολιτικούς μου αντιπάλους να υβρίζουν το κόμμα που εκπροσωπώ, ακόμα και τους ψηφοφόρους του:

Τα «γαλλικά» της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους για την Χρυσή Αυγή-ΔΕΙΤΕ τι έγραψε στο facebook

“Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή – skata stous fasistes″ (κοινότητα με 92.000 μελη)

Επίσης, η ίδια εταιρεία επιτρέπει να διαθέτουν λογαριασμούς στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη ευρωπαϊκών εθνικιστικών κομμάτων με μοναδική εξαίρεση τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω παραδείγματα από χώρες της Ε.Ε.:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – NPD:

eikona-fb24

ΙΤΑΛΙΑ – FORZA NUOVA:

eikona-fb3

ΒΕΛΓΙΟ – VLAAMS BELANG:

eikonafb4vlams

Επειδή ο αποκλεισμός μου συνιστά βάναυση προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου, καθώς και δυσφήμιση του προσώπου μου, ιδίως όταν αφορά προσωπικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο η συγκεκριμένη εταιρεία διαγράφει, δημιουργώντας στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι ακόμα και το πρόσωπό μου παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας της!

ΖΗΤΩ

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των προαναφερομένων προσώπων για τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει εις βάρος μου».