“Δεν είμαστε όλοι Δικαστές, λοιπόν”

Με αφορμή τις αντιδράσεις και τα εκτεταμένα επεισόδια σε “αλληλεγγύη” για την απόφαση παράτασης κρατησης της 29άχρονης Ηριάννας Β.Λ και του συγκατηγορούμενού της για τρομοκρατία.

“Όλοι Δικαστές..
Στις Δημοκρατίες εχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Εκφράζουμε ελευθερα την άποψή μας, αλλα σεβόμαστε τις Δικαστικές αποφάσεις, σε διαφορετική περίπτωση η Δημοκρατία τιθεται υπο αμφισβήτηση…
Με υπέρμαχους και ένθερμους υποστηρικτές, φανατικούς πολέμιους και αδιάφορους για όσα συμβαίνουν στην Αθήνα εν μέσω Ιουλίου.. η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. είχε απορριπτική απόφαση στο αίτημα αναστολής της ποινής της από το Πενταμελές Εφετείο. Ένταση και περιορισμένης έκτασης επεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο (17/07) με την ανακοίνωση της απόφασης και εκτεταμένες καταστροφές στο εμπορικο κεντρο της Ερμού (18/07)
Υπογραφές υποστήριξης και κείμενα αλληλεγγύης, για μια υπόθεση που αγνοούμε τους βασικούς άξονες των στοιχείων της δικογραφίας με την επιτηδευμένα “βολική” δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων (μεταπτυχιακή φοιτήτρια, ερωτευμένη με άτομο που κατηγορήθηκε επίσης για ΣπΦ..) όχι όμως και των στοιχείων του ποινικού κατηγορητηρίου (187Α- τρομοκρατία)..
Για την ελληνική Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό, η 29άχρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών- για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- με δακτυλικό της μερικο αποτυπωμα (DNA) σε γεμιστήρα εκτός όπλου, μεταξύ κατασχεμένου οπλισμού στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.
Άμεσα εκτελεστή η πρωτοδικη απόφαση, οδηγεί την 29άχρονη στις Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, με την ίδια να προσφεύγει σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.
Βάσει του δικαιώματος των κατηγορουμενων (και εγκλείστων), η Ηριάννα καταθέτει αίτημα στο Συμβουλιο Αναστολών, να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης στο Εφετείο (απορρίφθηκε με το σκεπτικό πως δύναται να τελέσει αδικήματα σ’αυτο το διάστημα)
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών (17/07) δεν αποφαίνεται για το “Αθώα” ή “Ένοχη” για τις αποδιδόμενες κατηγορίες σε βάρος τής 29άχρονης- (είναι η απόφαση για το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ) αλλά για το αν το επίμαχο διάστημα στην Ηριάννα μπορεί να επιτραπεί να βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο οποτε και θα εκδικαστεί η έφεσή της.
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης. Είναι ένοχη, γι αυτό κ παραμένει έγκλειστη, μέχρι την απόφαση του Εφετείου (σε δεύτερο βαθμο) για αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία..
Από το «Ο Άκης είναι ελεύθερος και φυλακίζετε ένα κορίτσι» στο «τρομοκράτης είναι, μέσα στη φυλακή » η αναγωγή είναι επικίνδυνη.

Δεν είμαστε όλοι Δικαστές λοιπόν”..

Αλεξίου Νάντια