Εφετείο: Επεισόδια απο “αλληλέγγυους” και “συντρόφους” στην απόφαση παράτασης κράτησης της Ηριάννας

Πέτρες, μπουκάλια και φωτιές σε κάδους, έξω από τον Άρειο Πάγο με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, για την παράταση της κράτησης της Ηριάννας ΒΛ. και του συγκατηγορούμενού της στην ίδια υπόθεση.

Με αποκλεισμό της καθοδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, “αλληλέγγυοι” και “συντροφοι” του “χώρου” αντέδρασαν στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας.

Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω, όλοι είναι έξω και βάζετε μέσα δυο παιδιά” φώναζαν οι “σύντροφοι” και “αλληλέγγυοι” στο Δικαστήριο. 

Με πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απέρριψε την αίτηση της 29άχρονης Ηριάννας Β.Λ και τουσυγκατηγορούμενού της, για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής κάθειρξης σε 13χρονια. Παρευρισκόμενοι στο ακροατήριο απέρριψαν μπουκάλια προς την Έδρα, ενώ συγγενείς και φίλοι της 29άχρονης έκλαιγαν με λυγμούς.

Οι δυο μειοψηφίσαντες Δικαστές είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας της Έδρας, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της καθώς όπως σημείωσε στο σκεπτικό του, εάν αφεθεί ελεύθερη είναι ύποπτη να τελέσει νέα αδικήματα.