Ηριάννα Β.Λ: Αρνητική πρόταση στην αποφυλάκιση, πρότεινε ο Εισαγγελέας

Αρνητική η απόφαση της Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, για την αποφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. ενω “αλληλέγγυοι” και “συντροφοι” ειχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο ακροατήριο του Δικαστηρίου

Να παραμείνει στη φυλακή η 29άχρονη Ηριάννα Β.Λ η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” πρότεινε ο Εισαγγελέας και εγινε αποδεκτή απο την Έδρα, στοματικό ότι εάν αφεθεί ελεύθερη είναι ύποπτη για τέλεση νέων αδικημάτων.

Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας επισήμανε οτι η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας Ν.Λ. βρίσκεται σε αρχικό στάδιο που δε συντρέχει υπέρμετρη βλάβη, αναγνώρισε ωστόσο τον προορισμό της ενασχόλησής της με τη διδασκαλία, ως συνέπεια του εγκλεισμού της.

“Εάν αφεθεί ελεύθερη είναι ύποπτη να τελέσει νέα αδικήματα”, ανέφερε ο Εισαγγελέας

Απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα και για τον 33άχρονο συγκατηγορούμενό της -έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ- και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

«Είχα βεβαιότητα για την αθώωσή μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη»

Νωρίτερα η 29άχρονη ζήτησε από το Δικαστήριο να κανουν δεκτο το αιτημα της αποφυλάκισης της, “Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα προγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη”.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο, Μαρια Ιακώβου και Αμαλία Μόζερ.