“Δεχθήκαμε πισόπλατα επίθεση. Δεν καταλάβαμε το παραμικρό”

Τη στοχευμένη επίθεση απο άτομα του “χώρου” σε βαρος τους, περιέγραψαν στους Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, οι τρεις Ευέλπιδες, ενω εξετάζεται βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και εχουν κληθεί σε κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες.

Σε προανακριτική ερευνα για να προσδιορίσουν και να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης (23/10) σε βάρος των τριών Ευέλπιδων στο Μοναστηράκι, οι Αρχες Ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό καμερών ασφαλειας ομάδα περίπου 30 ατόμων του “χώρου” εντοπισε τους τρεις κοντοκουρεμένους νεαρούς με την εντονη σωματοδομή και τους επιτέθηκαν.
Στις καταθέσεις τους οι νεαροί Ευέλπιδες ανέφεραν ότι δεν αντιλήφθηκαν πώς βρέθηκαν να δέχονται επίθεση ενώ είχαν κατεύθυνση το ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι.

«.. Δεν καταλάβαμε τι έγινε, καθώς όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Δεχτήκαμε επίθεση πισώπλατα ενώ πηγαίναμε προς το ΜΕΤΡΟ. Άρχισαν να μας χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές ενώ φώναζαν και έβριζαν..» περιέγραψαν μεταξύ άλλων στους Αστυνομικούς.

Τρεις ομάδες κουκουλοφόρων απο την αυτοσυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν σε πολίτες που θεωρούσαν “εθνικιστές” είτε από το σωματότυπο είτε για tattoo που έφεραν σε εμφανή σημεία.

Συνολικά οκτώ πολίτες χωρίς να εμπλέκονται ή να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις  που ήταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθηνας, δέχτηκαν επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους του αντιεξουσιατικου “χωρου”.