Μοναστηράκι: Επίθεση σε Ευέλπιδες- Τους ξυλοκόπησαν αντιεξουσιαστές

Τρεις δόκιμοι Αξιωματικοί της Ευελπίδων, δέχθηκαν επίθεση απο οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών, μετά από προγραμματισμένη εκδήλωση οργανώσεων του εθνικιστικού χώρου κατά του Νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου και αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Αιμόφυρτοι οι τρεις Αξιωματικοί της Ευελπίδων, κατέφυγαν σε παρακείμενο καφέ, με ασθενοφόρο να τους παραλαμβάνει και να τους μεταφέρει στο 401ΓΣ Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, στην παρατήρηση του παρουσιαστικού των νεαρών, με το κοντό κούρεμα και η σωματοδομή τους, εσφαλμένα οι αντιεξουσιαστές εκτίμησαν πρόκειται για εθνικιστές και επιτέθηκαν σε βάρος τους ενώ προσέγγιζαν στο σταθμό ΜΕΤΡΌ Μοναστηράκι.

Ενας τραυματίας, διερχόμενος πολίτης στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος

Eνταση προηγήθηκε με τις Αστυνομικές δυνάμεις κατά την αποχώρηση αντιεξουσιαστών από την πλατεία Συντάγματος, όταν απέρριψαν πέτρες κατά των ΜΑΤ και έλαβαν εντολή για χρήση σε απώθηση και περιορισμό των ταραξιών.

Διερχόμενος 38άχρονος πολίτης, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο, με την σύντροφό του έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τους αντιεξουσιαστές . Όπως δηλώνει στην κάμερα του euronews, οι αντιεξουσιαστές τον περικύκλωσαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα καθώς διέκριναν να φέρει στο χέρι του Αρχαιοελληνικό tattoo

«Οι αστυνομικοί απλά τους κοιτούσαν να με χτυπούν», καταγγέλλει ο τραυματίας

Για τα επεισόδια και τον τραυματισμό του 38άχρονου από τις Αστυνομικές δυνάμεις δεν έγινε καμία σύλληψη.