Χανιά, Κρήτη: Τοξικομανής κρατάει ομήρους- Ανταλλαγή πυρών δράστη και Αστυνομίας

Ακατάλληλοι πυρών στη μονάδα Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά μεταξύ ενός χρήστη ναρκωτικών και Αστυνομικών.

Το πρωί της Δευτέρας (08/05-08.15) ο δράστης έφθασε εξω απο τη Μονάδα με πρόθεση να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Δήμου Χανίων να απομακρύνει το περίπτερό του από το Ενετικό λιμάνι.

Χανιά_οκανα

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαρτημένο άτομο, εισέβαλλε στη Μονάδα και υπό την απειλή ότι φέρει όπλο, ζητούσε να του χορηγηθεί η δόση του, ενω εθεσε υπο ομηρεία τους τρεις εργαζομένους και κλείδωσε την πόρτα.

Άμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας, πληρώματα μέτρησαν στο χώρο, στη θέα ωστόσο των ενστόλων ο τοξικομανής πυροβόλησε προς τους Αστυνομικούς οι οποίοι ανταπέδωσαν στα πυρά. Αρχικά δύο αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν αρχικά στο σημείο, του ζήτησαν να ηρεμήσει και να παραδοθεί, με το δράστη να πυροβολεί σε βαρος τους τρεις φορές, με τους Αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά.

Έξω από τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούν οσα εξελίσσονταν “χρήστες” σε πρόγραμμα μεθαδόνης, εργαζόμενοι που δεν είχαν μπει στο κτήριο καθώς και ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Εποπτεύει της επιχείρησης από το χώρο που είναι σε εξελιξη το περιστατικό, ο Διοικητής υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρης Χινόπουλο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, ενω έχουν μεταβεί  σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Χανια_οκανα

Στο σημείο και ο Δήμαρχος Χανίων,Τάσος Βάμβουκας, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με επιστολή και παραλήπτη τον χρήστη, στην οποια του χορηγείται άδεια να διατηρήσει το περίπτερο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τοξικομανής έχει τραυματιστεί χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες Αρχές.

________

* Βίκυ Παπαδογιαννάκη/ “RadioΚρήτη 9.84”